Başını açıp poz veren ünlü oyuncu serbest bırakıldı

İran'da yetkililer, geçen ay hükümet karşıtı protestocularla dayanışmasını ifade ettiği için tutuklanan ünlü oyuncu Taraneh Alidoosti'yi (Terane Alidusti) serbest bıraktı.

GİRİŞ 05.01.2023 08:30 GÜNCELLEME 05.01.2023 13:05
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

İran'da Mahsa Emini'nin ölümünden sonra başlayan protestoları "kışkırtmak" suçlamasıyla gözaltına alınan kadın oyuncu Terane Alidusti, şartlı tahliyeyle serbest bırakıldı.

Alidusti'nin serbest bırakıldığını annesi Nadire Hekimullahi, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Ünlü oyuncu Taraneh Alidoosti gözaltına alındıÜnlü oyuncu Taraneh Alidoosti gözaltına alındı

İranlı oyuncunun avukatı, sabah saatlerinde, sanatçının senet karşılığında şartlı tahliyeyle serbest bırakılacağını açıklamıştı.

Dünyaca ünlü İranlı aktris Alidusti, ülkedeki protestolara destek amacıyla sosyal medyada başörtüsüz bir fotoğrafını yayımlamış, 17 Aralık'ta "rejim karşıtı gösterilere destek vermek", "doğru olmayan içerikler paylaşmak" ve "eylemleri kışkırtmak" gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

HAMANEY'İN BAŞÖRTÜSÜ AÇIKLAMASI

İran lideri Ali Hamaney, son yaptığı açıklamada, ülkedeki zorunlu başörtüsü kurallarına tam riayet etmeyen kadınların dinsizlik ve rejim karşıtlığıyla itham edilmemesi gerektiği söyledi.

Hamaney'den dikkat çeken 'başörtüsü' yorumuHamaney'den dikkat çeken 'başörtüsü' yorumu

MAHSA AMİNİ'NİN ÖLÜMÜ VE PATLAK VEREN PROTESTOLAR

İran’daki gösteriler Tahran’da 13 Eylül'de "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin 16 Eylül'de yaşamını yitirmesi, ülke geneline yayılan yönetim karşıtı protestolara yol açmıştı.

Norveç merkezli İran İnsan Hakları Örgütü (IHR) ise 27 Aralık'ta yayımladığı raporda, Amini'nin ölümü sonrasında başlayan sokak gösterilerinde emniyet güçlerinin müdahalesi sonucu 476 protestocunun öldüğünü aktarmıştı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 41
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    iran adı müslüman olan, fakat kendisi müslüman düşmanı olan ateşperest bir ülkedir. şia sadece sünni müslümanlara düşmanlık üzerine kurulmuş bir din olup, islam içinde fitnedir. bunlarsaçını açsa ne yazar, açmasa ne yazar. bence her kese dini sorulmalı ve istediği din nüfus cüzdanına yazılmalıdır. islam yazıp, islama aykırı yaşayana ceza verilmeli, dinsiz yazan ne yaparsa yapsın, hayatına karışmamalıdır.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    inanda yada başka ülkede serbest olmalı bu konularda konuşmamalı siyasiler anayasasında olmalı maddelerinde
    Cevapla
  • Morelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne halkinda ne rejimde ikiside birkurus etmez hain bir millet hain bir rejim
    Cevapla
  • medrese aşığı 1 yıl önce Şikayet Et
    sevilmedikleri ortada...halkı aklunı başına alsın diycem ama onlarda da akıl var mı
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey İran! Neden Irak ta , Suriye 'de, Yemen'de on binlerce Müslümanları öldürdünüz. Bunu Şia mezhebini yaymak bölge söz sahibi olmak için mi yaptınız? Yaptıklarınız ortada. Sevilen kişiler mi sevilmeyen kişiler misiniz? Yavuz Sultan Selim Han gibi düşünüyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi