Uslanmıyorlar... Fransa’dan Türkiye’yi bölen harita!

Fransız bir ırkçının 24 Aralık’ta gerçekleştirdiği saldırıda 3 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine PKK yandaşlarının yangın yerine çevirdiği Fransa, yine PKK bölücülüğüne payanda oldu.

Uslanmıyorlar... Fransa’dan Türkiye’yi bölen harita!
Uslanmıyorlar... Fransa’dan Türkiye’yi bölen harita!
GİRİŞ 05.01.2023 20:04 GÜNCELLEME 05.01.2023 21:25
Bu Habere 267 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği ülkesi Fransa, besleyip büyüttüğü terör örgütü PKK’ya psikolojik desteğini medya üzerinden sağlamaya devam ediyor. Fransız yayın kuruluşu France24, yayımladığı bir haberde terör örgütünün Türkiye’yi bölme hayallerine destek veren bir harita kullandı. France24, yayımladığı sözde ‘Kürdistan’ haritasında Türkiye topraklarının bir kısmını uyduruk haritaya ekledi.

Ortadoğu Meseleleri” başlıklı yayınında ekranın sağ bölümünde yansıtılan sözde haritada sarı renkte “Kürdistan” ifadesine yer verilen bir haritalama yapıldığı dikkat çekti. Türkiye, Irak ve Suriye’den toprak parçalarının kesintili noktalarla sözde “Kürdistan” haritasına eklendiği görsel büyük tepki topladı.

Türkiye’nin doğu ve güneydoğu şehirlerinin sözde “Kürdistan” toprakları olarak yansıtıldığı programda ayrıca Türkiye’nin Kürtleri tanımadığını ve bölgeyi ‘Güney Doğu Anadolu’ olarak tanımladığı hezeyanını dillendirdi. Türkiye’nin sınırlarını bariz şekilde Fransız kanal, sadece Irak’ın kuzeyindeki özerk yönetimin siyasi olarak tanındığını dillendirdi.

CENAZE DEĞİL TERÖR PROPAGANDASI

Paris’te 24 Aralık’ta gerçekleştirilen silahlı saldırıda ölenleri anmak için düzenlenen tören, adeta PKK propagandasına dönüştü. Törende, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ve PKK adına hazırlanan çelenkler yer aldı.

Cenazelerin terör örgütü PKK paçavraları ile elebaşı Özalan posteri önüne konulduğu görüldü.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 267
  • Kohapik 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp başa gelsin bu harita için hdp yavaş yavaş ülke nin içine sızmaya başlayacak belki 30 belkide 50 sene sonra ama bunun için uğraşacaklar başarırlar mı Allah bilir. İnşaallah ülkemiz bölünmez ve mağlup edilmez.
    Cevapla
  • İyi ki Varsın EREN 1 yıl önce Şikayet Et
    Ölünüzü diriniz,her gün birinizi , bir gün hepinizi ...
    Cevapla
  • Cemil Çam 1 yıl önce Şikayet Et
    2023 ten sonra yeni TÜRKİYE haritası.Yanlış paylaşmışlar.YENİ TÜRKİYE YÜZ YILInda bu haritayla devam.DURMAK YOK.
    Cevapla
  • Şenol 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence Fransa'nın bir bölümünü cezayire veren bir harita cizelim
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Mantıklı
    Cevapla
  • Zaza 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür haritalarla oluşan tepkilere bağlı olarak karşılıklı Kürt ve Türk kardeşler arasında gerilim oluşturmak niyetinde bu batı aklı. Ama şunu bilsinler biz kardeşiz. Birileri farklı zihniyette diye bu kardeşlik bozulmaz. Orta asyayı böyle yıkan Rus olsa da batının bildiğimiz aklı bu. Turan alemini bölen bu alçaklar şimdi bu iki kardeş arasına yımak derdindeler. Oysa ki dil üzerinden bir yıkım yapmak isteyenler Afganistan'da Hazaraların türkçe değil de farsça konuştuklarını görürler. Hazaralar Özbeklere amca oğlu anlamında başka bir ifadede bulunurlar. Macarcaya da yıllarca batı Hint Avrupa yutturmacası yaptı. Kaldı ki doğuda kurulan bir çok oğuz devleti farsça veya lehçesşni konuşurdu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?