Başkan Erdoğan'ın 'Atina' sözleri Yunanistan'da yankılandı! Harita bile paylaştılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan'ı hedef aldığı "Uslu durun, bizim Atina ile bir işimiz yok" sözleri Yunan basınında büyük yankı uyandırdı.

GİRİŞ 05.01.2023 22:08 GÜNCELLEME 06.01.2023 10:59
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün AK Parti Grup Toplantısı'nda Türkiye'nin yerli füzesi Tayfun hakkında Yunanistan'ı hedef alan açıklamaları Yunan basınında da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan'ı uyardığı o sözleri, Yunan basınında manşete alındı.

Türkiye’nin artık kendi savaş uçağını yapabildiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, “Bu millet yapar. Evelallah yapar. Bizim bir tane kendi eserimiz olan füzemiz yoktu. Şimdi bu füzelerimizi kendimiz yapıyor muyuz? Öyle bir yapıyoruz ki Yunan tutuştu. Gazeteler başlıkları atıyor: Uyuyorsunuz diyorlar. Adamlar İzmir’den Tayfun’u gönderiyor, 561 kilometre menzil. Ben de arkadaşlara dedim ki: Bu yetmez. Bunu bin kilometreye çıkarmamız lazım. Tabii bu haber geçince Yunan ne demeye başladı? ‘Bunlar Atina’yı vuracak’ demeye başladı. Siz sakin olun. Uslu durun, bizim Atina ile bir işimiz yok. Bize dokunmayana biz dokunmayız" ifadeleri bazı Yunan haber sitelerinde son dakika olarak verildi.

Birçok Yunan köşe yazarı ise bu sözleri ayrıntılı olarak kaleme aldı.

'ERDOĞAN ATİNA'YI UYARDI'

Kathimerini Gazetesi'nde yayınlanan haberde, “Erdoğan söylemlerinde değişiklik yapmadı. Atina’yı uyardı” ifadeleri yer aldı.

Tayfun Füzesi hakkında teknik bilgiler veren gazete, Türkiye’nin Tayfun Füzesi'ni en çok Yunanistan’a karşı kullanabileceğini yazdı.

Politico Gazetesi'nde ise, Tayfun Füzesi'nin menzilinde yer alan bölgeleri haritalar ile destekleyen bir haber yayınlandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 65
  • Vanlı Sevcan 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olarak çok acil uzun menzilli nükleer başlıklı balistik füzeler üretmek zorundayız.
    Cevapla
  • tAŞKın 1 yıl önce Şikayet Et
    ya ne komşusu! Yunanistan diye bir ülke yok. Bir isyan çıkarmışlar biz de müsade etmişiz, gerektiğinde tekrar alırız.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    "Biz savaş seven taraf değiliz, iyi komşu olun, birbirimizin komşu hukuklarına ve haklarına dikkat edelim sizinle işimiz olmaz." diyor işte. Gayet normal ve güzel.
    Cevapla
  • Fani 1 yıl önce Şikayet Et
    Tesekkur ler Türkiye
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Giritte 12 mil ilan ederse , red ediyoruz deyip 7 mil açığında arama ve sondaj yapalım . Yine uslanmaz , Libya MEB'ine mütecaviz ederse , Libya çölüne Tayfun bataryaları yerleştirip , donanmasına ve üslerine savuralım . Onlar da Libya'nın uçsuz bucaksız boş çöllerini vurup dursunlar .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı