Prens Harry, kitabında Afganistan'da 25 kişiyi öldürdüğünü ve utanç duymadığını yazdı

İngiliz Kraliyet ailesinden ayrılarak ABD'ye yerleşen Sussex Dükü Prens Harry, 10 Ocak'ta yayımlanacak anı kitabında, Afganistan'daki görevi sırasında 25 kişiyi öldürdüğünü ve bundan utanç duymadığını belirtti.

GİRİŞ 06.01.2023 03:58 GÜNCELLEME 06.01.2023 09:49
Bu Habere 488 Yorum Yapılmış

The Telegraph gazetesine göre, Prens Harry, 10 Ocak'ta raflarda yer alacak "Spare" adlı anı kitabında 2007-2008 ve 2012-2013 dönemlerinde görev yaptığı Afganistan'da 25 kişiyi öldürdüğünü yazdı.

Afganistan'da görev yaptığı döneme ilişkin kitabında yer verdiği anılarında, Prens Harry, çatışmanın gürültüsü ve kargaşasında öldürdüğü isyancıları, "iyileri öldürmeden ortadan kaldırılan kötüler" olarak gördüğünü belirtti.

Ayrıca, birini insan olarak görürsen öldürmenin imkansız olduğunu kaydeden Prens Harry, ancak ordunun "onları 'öteki' olarak görmesi için kendisini eğittiğini ve iyi bir şekilde eğitildiğini" bildirdi.

Prens Harry, kitabında şu ifadelere yer verdi:

"İlk günden itibaren amacım, doğru şeyi yapıp yapmadığım... Taliban'a ve sadece Taliban'a yakınlarda siviller olmadan ateş edip etmediğim konusunda hiçbir şüphe duymadan yatağa girmemekti. İngiltere'ye tüm uzuvlarımla dönmek istiyordum ama bundan daha çok vicdanım bozulmadan eve dönmek istiyordum."

Savaşta askerlerin genellikle kaç düşman öldürdüklerini bilmediklerini ve gelişigüzel ateş ettiklerini belirten Prens Harry, ancak Apaçiler ve dizüstü bilgisayarların olduğu bu çağda, kesinlikle kaç düşman savaşçıyı öldürdüğünü söyleyebileceğini ifade etti.

Prens Harry, kitabında, "Bu sayıdan korkmamak bana çok önemli göründü. Yani benim numaram 25. Beni tatmin eden bir sayı değil ama utandırmıyor da." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 488
  • Uyan Müslüman 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence dürüst bir şekilde batının Müslümanlara bakış açısını itiraf etmiş, içeride kendini sürekli batıya ispat etmeye çalışan batı hayranı tiplere duyurulur.
    Cevapla
  • Eğrisi doğrusu 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar bunların gözünde bu kadar değersiz işte sizde heveslenin batı batı diye kim bu batıya heves ediyorsa bilinki zihniyetinden şüphe duyarım adamlar sana hayvan kadar değer vermiyor anlasana sırf müslümansın diye bide çıkmış resmen katılım diye demeç veriyor masumane bir şekilde Allah kahretsin seni
    Cevapla
  • Candan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sömürgeci katillerin nesli değil misin. Sizden insanlığa iyi birşey gelmez
    Cevapla
  • mücahit 1 yıl önce Şikayet Et
    erdemli insanlar erdemli duyguları yaşar
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Zalimler için yaşasın cehennem. İngiltere büyük britanya krallığı yaptıklarının cezasını çekecek inşaAllah. Yahudiler ve Anglosaksonlar dünyayı yaşanmaz hale getirdiler. Elbet bir gün bir Oğuz Kağan daha çıkacak ve hadlerini bildirecek. Zafer Müslümanca inananlarındır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dilan Polat'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi! Hastaneye kaldırıldı...
Bakan Güler'den İran'a tepki: Yaptıkları hoş değil