Putin’e karşı darbe söylentileri: Rusya’da askeri bir felaket çıkabilir

Eski FSB albayı Igor Girkin, Rusya'da Putin’i devirme yarışının başladığını söylüyor. Putin'in yakın arkadaşı Prigozhin'in Savunma Bakanı Şoygu'nun müttefikleriyle şimdiden güç savaşına girdiği belirtiliyor.

GİRİŞ 06.01.2023 11:29 GÜNCELLEME 06.01.2023 16:42
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Donbass'taki Rusya yanlısı grupların eski komutanı, eski FSB albayı, "Strelkov" lakabıyla bilinen İgor Girkin, Rusya’da Devlet Başkanı Vladimir Putin’i devirme yarışının başladığını söylüyor. Eski FSB albayı, Rus başkanı çevreleyenler arasında siyasi savaşın çoktan başladığını ifade etti.

Kırım’ın ilhakının anahtar isimlerinden biri olan Girkin, Kremlin’in Ukrayna’daki savaş stratejisini eleştiriyor.

PUTİN'İ DEVİRME İHTİMALİ YÜKSEK

Girkin, Wagner özel ordusunun komutanı Putin'in yakın arkadaşı Yevgeny Prigozhin'in,  Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun müttefikleriyle şimdiden güç savaşına girdiğini iddia etti. Girkin, savaş ters gitmeye devam ederse Putin'in görevden el çektirilme ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyor.

DMİTRY PATRUSHEV PUTİN'İN YERİNE GEÇEBİLİR

Olası bir darbe girişiminde ya da Putin'in sağlık sorunları yaşaması halinde yerine Tarım Bakanı Dmitry Patrushev geçebilir. 45 yaşındaki Dimitry Patrushev Rus istihbarat birimi FSB’nin eski başkanı olan ve batı karşıtlığıyla da bilinen Nikolai Patrushev’in oğlu.

PRİGOZHİN OTORİTESİNİ ARTIRMAYA ÇALIŞIYOR

Girkin ayrıca Putin'in yakın müttefiki, Prigozhin’in "siyasi bir aktör" olmak istediğini ve "kamuoyunda da dahil olmak üzere otoritesini açıkça artırdığını" da sözlerine ekledi.

ASKERİ KRİZ ÇIKABİLİR

Girkin, Prigozhin’in kendisini artık sadece bir savaş komutanı olarak değil, aynı zamanda bir halk ve siyasi figür olarak konumlandırdığını söylüyor.

İddialara göre ülkede Rusya’da Yevgeny Prigozhin'in ve mevcut Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun karşıt olduğu büyük bir gruplaşma var. Prigozhin, Şoygu’nun başında olduğu veya ait olduğu gruplaşmaya karşı duruyor. Bunun da ülkede ilerleyen zamanlarda derin bir askeri güç krizine yol açacağı ifade ediliyor.

Putin ve Prigozhin

PUTİN'İN EN GÜVENDİĞİ İSİM

Putin'in en güvendiği isimlerin başında gelen Wagner grubunun kurucusu Rus iş insanı Yevgeny Prigozhin “Putin’in şefi” olarak anılıyor. Prigozhin özel davetlerde Kremlin’e yemek temin ediyor.

KAYNAK: HABER7
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 10
  • mişmiş 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya muz cumhuriyeti mi de putini devireceklermiş. Ortadoğu yada afrika ülkeleri değil Rusya dan bahsediyoruz. Ne rusya ne Türkiye de artık halkın gücü hiç bir güç lider deviremez. Bitti o iş. Kimse kusura bakmasın.
    Cevapla
  • İslamoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Hey milli görüşçü Rus düşmanları size söylüyorum: Rusya çökerse ardından Türkiye’deki 20 milyon batı hayranı ile Amerika’nın Türkiye’yi üçe bölmesi Amerika’nın bir haftasını alır. Edirne’nin ve Antep’in karşısına 3 bin er tankı Amerika neden yığdı sanıyorsun? Amerika Tb2 lerimiz var diye bizden korkmuyor Putin in nükleer füzelerinden korktuğu için giremiyor. Rusya; Türkiye’ye Amerika saldırırsa bu savaşı Rusya’ya açmış sayarım dedi kaç defa. Rus ve Türk biterse savaş tecrübesi olmayan Çin zaten kendiliğinden ABD ye teslim olacak. Akıllı olun Müslümanlık sadece namaz kılıp oruç tutmak değil.
    Cevapla
  • Ozan 1 yıl önce Şikayet Et
    Amma sallamissin la
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bildiğim kadarıyla şoygu türk asıllı.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de Erdoğan Rusya'da Putin'in alternatifi yok
    Cevapla
  • Aytek 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz işimize bakalım gavur birbirini yesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor