Zelenski'den saldırı açıklaması: Moskova yalan söyledi

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ateşkese rağmen saldırıya uğradıklarını ifade ederek, “Moskova'dan gelen her türlü sözün ne kadar yanlış olduğunu bugün dünya bir kez daha görebildi” dedi.

Zelenski'den saldırı açıklaması: Moskova yalan söyledi
Zelenski'den saldırı açıklaması: Moskova yalan söyledi
GİRİŞ 08.01.2023 11:11 GÜNCELLEME 08.01.2023 11:17
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Ortodoks Noel’i kapsamında ateşkes ilan edilmesine rağmen saldırıya uğradıklarını ifade ederek, “Moskova'dan gelen her türlü sözün ne kadar yanlış olduğunu bugün dünya bir kez daha görebildi” dedi.

"UKRAYNA MEVZİLERİNİ YENİDEN VURDULAR"

Zelenski, ateşkese rağmen Bahmut ve diğer Ukrayna mevzilerinin vurulduğunu ifade ederek, “Moskova'dan gelen her türlü sözün ne kadar yanlış olduğunu bugün dünya bir kez daha görebildi. Ateşkes iddiasıyla ilgili bir şeyler söylediler. Ama gerçek şu ki, Rus mermileri Bahmut'u ve diğer Ukrayna mevzilerini yeniden vurdu. Rus işgalcilerin Ukrayna topraklarından çıkarılması ve Rusya'nın Ukrayna'ya ve tüm Avrupa'ya baskı uygulama fırsatlarının ortadan kaldırılması; ateşkesin, güvenliğin ve barışın yeniden tesis edilmesi anlamına gelecektir” dedi.

NE OLMUŞTU?

Rus Kilisesi Patriği Kiril, Ortodoksların Noel’i korku duymadan kutlayabilmeleri için ateşkes çağrısında bulunmuştu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise bu çağrının ardından ateşkes talimatı vermişti. Rusya Savunma Bakanlığı, 6 Ocak 2023 saat 12.00’den, 7 Ocak 2023 gece yarısına tüm cephelerde ateşkes ilan edildiğini duyurmuştu.

KAYNAK: DHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Tiyatro 1 yıl önce Şikayet Et
    Turuncu Darbenin Kuklası.
    Cevapla
  • Deniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Başına ne iduğu belirsizi getirirsen sonuçlarına katlanırsınız saçma sapan nedenlerle ülkeyi savaşa sürükledi., millet kırılıyor.
    Cevapla
  • Misafiro 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkesini getirdiği hale bak
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Büyük güçlerin yalanları, hileleri de büyük olur.
    Cevapla
  • rotterdamli 1 yıl önce Şikayet Et
    savasin kurali boyle, taktik veriyor putin amca bunlar daha iyi gunleriniz zelos, akilli fuzeleri yeni kullaniliyor getisini Sen dusun zelos
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak