ABD'de kaos son buldu: Sistem düzeltildi, uçuşlar normale döndü

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), NOTAM sistemi hatasını düzelttiğini, Newark ve Atlanta havaalanlarında kalkışların yeniden başlayacağını, diğer havalimanlarında da yerel saatle 09.00'da işlerin normale dönmesini beklediklerini duyurdu.

ABD'de kaos son buldu: Sistem düzeltildi, uçuşlar normale döndü
ABD'de kaos son buldu: Sistem düzeltildi, uçuşlar normale döndü
GİRİŞ 11.01.2023 16:58 GÜNCELLEME 11.01.2023 16:58
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

ABD genelindeki tüm uçuşlar Federal Havacılık İdaresi'nin (FAA) bilgisayar sistemindeki bir aksaklık nedeniyle durduruldu. Federal Havacılık Dairesi, yaptığı açıklamada arızanın giderilmeye çalışıldığını belirtti.

FAA, Twitter hesabından paylaştığı açıklamada ise, "FAA, Hava Görevlerine Bildirim Sistemini eski haline getirmek için çalışıyor. Son doğrulama kontrollerini yapıyoruz ve sistemi şimdi yeniden yüklüyoruz. İlerleme kaydettikçe sık sık güncellemeler sağlayacağız" mesajını paylaştı.

ÜLKE GENELİNDE UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ

American Airlines şirketi, açıklamanın ardından tüm uçuşların etkilendiğini duyurdu. United Airlines ise, FAA tarafından yapılacak bir sonraki duyuruya kadar tüm iç hat uçuşlarının ertelendiğini açıkladı.

ABD'de birçok kişi durdurulan uçuşlar nedeniyle havalimanında mahsur kaldı.

760 UÇUŞTA GECİKME

FlightAware izleme sitesine göre, ABD'de sabah saatlerinde yaklaşık 760 uçuşta gecikme yaşandı.

SORUN ÇÖZÜLDÜ, UÇUŞLAR NORMALE DÖNÜYOR

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), NOTAM sistemi hatasını düzelttiğini, Newark ve Atlanta havaalanlarında kalkışların yeniden başlayacağını, diğer havalimanlarında da yerel saatle 09.00'da işlerin normale dönmesini beklediklerini duyurdu

KAYNAK: HABER7
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9
  • Asli gibi.. 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd.. Yaklasiyor yaklasmakta olan.. Kendini ulasilmaz gören abd bir teknolaji sayesinde ne hale geliyor.. Daha bu baslangic avrupa ulkeleri cokuyor müslümanlar artik uyanmali gaflet uykusundan.. Bir araya gelmeli..
    Cevapla
  • Hasan SGK Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazılımcılarımıza duyurulur bu zaaflar önemli.
    Cevapla
  • Önce vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    allahın adaleti abd den başladı allahın izniyle bekleyin görün nasıl çöküşler tek tek görünecek amaaa türkiyede birlik beraberlik olursa yemin ederim fransız tarihçinin dediği gibi 10 yılda türkiye durdurulamazsa bütün avrupa ülkeleri diz çökecek ya aklı başında şerefli ahlaklı kişiler anlar bu gavurlar niye tayip erdoğanı istemiyor çünkü kanlarını emiyor ama tek sorun türkiye deki bu batılıların hainlerini dikkat etmeli bir laf vardır içer deki haine kapı kilidi bile tutmaz bunu anlamakta zorluk çekmek zekası aklı beyni ahlakı yoktur
    Cevapla
  • yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah dahada beteri sizleri bulur
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    buradaki maşaları üzür,,,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi