Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi Torunlar, güven mektubunu sundu

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'a güven mektubunu sundu. Herzog, Twitter'dan yayımladığı mesajda, Torunlar'a "İsrail'e hoş geldiniz" deyip görevinde başarılar diledi.

GİRİŞ 11.01.2023 16:28 GÜNCELLEME 11.01.2023 18:59
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog tarafından Batı Kudüs’teki İsrail Cumhurbaşkanlığı rezidansında düzenlenen törenle kabul edildi.

İstiklal Marşı'nın okunduğu törenin ardından Torunlar, Herzog'a güven mektubunu sundu.

İsrail büyükelçisi, Erdoğan'a güven mektubu sunduİsrail büyükelçisi, Erdoğan'a güven mektubu sundu

Torunlar'ı makamında kabul eden Herzog, Twitter'dan yayımladığı mesajda, Torunlar'a "İsrail'e hoş geldiniz" deyip "Geçen yıl Ankara ziyaretimde İsrail marşını duyduğum gibi, bugün de sizin Türkiye marşını İsrail'de duymaktan dolayı heyecan duyduğunuza inanıyorum. İlişkilerimizi güçlendirme ve tarihi bağlarımızı geliştirme görevinde sizlere başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

İKİ İSİMDEN BASIN TOPLANTISI

Herzog'a güven mektubunun sunmasının ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Herzog, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile Türkiye arasındaki ortaklığın önemini geçen yıl benimle ve kamuoyuna yaptığı konuşmalarda vurguladı. Ben de İsrail Cumhurbaşkanı olarak bu fırsatı değerlendirmek istiyorum" dedi.

İki ülke halkı ve bölge için daha iyi ve daha umut verici bir gelecek adına karşılıklı saygı temelinde ilişkileri güçlendirmeye devam edeceklerini vurgulayan Herzog, "Benim gibi İsrail devletinin de Türkiye ile tarihi ilişkilerimize büyük önem verdiği bir sır değil" diye konuştu.

Büyükelçi Torunlar da konuşmasında, son dönemde ikili ziyaretlerle Türkiye-İsrail ilişkilerinde büyük mesafe katedildiğini ve yaklaşık 4,5 yıl aradan sonra karşılıklı büyükelçilerin atandığına dikkati çekti.

Türkiye ve İsrail'in Akdeniz üzerinden komşu olduğunu hatırlatan Büyükelçi Torunlar, "İsrail'de yaşayan, sayıları 100 bine yaklaşan Türkiye Yahudileri aramızdaki en güçlü köprüdür" dedi.

Türkiye'nin bölgede İsrail'i ilk tanıyan ülke olduğunu vurgulayan Torunlar, "Türkiye ve Türkler hiçbir dönemde İsrail devleti ve Yahudilerin aleyhinde bir çerçevenin içinde olmamıştır" ifadelerini kullandı.

Antisemitizm, İslam düşmanlığı, ırkçılık ve yabancı karşıtlığının örneklerine her gün yenilerinin eklendiğini kaydeden Torunlar, "Bu vesileyle, İsrailli yetkililerin, Harem-i Şerif (Mescid-i Aksa) dahil, Kudüs'teki kutsal mekanların statükolarının korunacağını taahhüt etmelerini değerli bulduğumuzu belirtmek isterim" diye konuştu.

Torunlar ayrıca, Netanyahu başbakanlığındaki yeni İsrail hükümetiyle her alanda birlikte çalışarak, iki ülke arasında başlatılan iş birliği sürecinin ileriye götürülmesine gayret edeceklerini vurguladı.

TÜRKİYE-İSRAİL İLİŞKİLERİ

Türkiye ve İsrail, karşılıklı ilişkileri geliştirmek için 2022 boyunca birçok adım atmıştı.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un Mart 2022’deki Ankara ziyaretini, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun mayıstaki İsrail'i ziyareti izlemişti. Dönemin İsrail Başbakanı Yair Lapid de haziranda Türkiye'yi ziyaret etmişti.

Türkiye ve İsrail, 17 Ağustos 2022'de diplomatik ilişkileri en üst seviyeye çıkarma ve karşılıklı büyükelçi atama kararı almıştı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 14
  • Ali Muhsin 1 yıl önce Şikayet Et
    "İSRAİL TERÖR DEVLETİ'DİR, İSRAİL KATİLDİR..." R.Tayyib Erdoğan KATİL-İŞGALCİ-SİYONİST-TERÖR ÖRGÜTÜ İSRAİL'E " ELÇİ" GÖNDERMEK DEMEK BU TERÖRİSTLERİN FİLİSTİN'DE DİĞER DÜNYA ÜLKELERİNDE YAPTIĞI ZULÜMLERİ ONAYLAMAKTIR. BUNUN AKSİNİ İDDİA EDEN SİYONİST-KATİL-İŞGALCİ-TERÖR ÖRGÜTÜ İSRAİL'İN DOSTUDUR.
    Cevapla
  • MiSaFiR 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz. İstklal Marşı'mızı HER ZAMAN VE HER YERDE gururla dinleriz ve HEYECAN DUYARIZ ...
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 1 yıl önce Şikayet Et
    belalı topluluk bunlar! abd yi uyarıp f35 ortaklığından şutlatan bunlar...
    Cevapla
  • hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    yok yok iran milli marşı çalıyor
    Cevapla
  • Mehmet Akif 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu beste; İstiklal Marşını engelleyemeyenlerin, intikam için, önce Mehmet Akif'i TÜRKİLİ'nde yaşayamaz hale getirip sonra "İSTİKLAL MARŞI" nı KATLETME BESTESİ dir. Türk milletinin ürünü "asla" değildir. Neler olup bittiğini bilen İsrailliler bu besteden memnuniyet duyarlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsviçre'de küstah saldırı! Selçuk Bayraktar'dan terör yandaşlarını çıldırtacak yanıt
Kadınların futbol maçında kavga çıktı! 7 kişi yaralandı...