Suudi Arabistan nükleer yakıt üretmeye çalışıyor!

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman, ülkesinin, iç piyasada kullanım ve ihracat için nükleer yakıt üretmeye çalıştığını duyurdu. Bin Selman, uranyum kaynaklarını uluslararası yükümlülüklere göre kullanacaklarını vurguladı.

Suudi Arabistan nükleer yakıt üretmeye çalışıyor!
Suudi Arabistan nükleer yakıt üretmeye çalışıyor!
GİRİŞ 11.01.2023 21:49 GÜNCELLEME 11.01.2023 21:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bin Selman, başkent Riyad'da düzenlenen madencilik konulu konferansta açıklamalarda bulundu.

Suudi Bakan, son keşiflerin ülkede çeşitli uranyum portföylerini ortaya çıkardığını belirterek, ülke içinde Cebel Said ve Medine dahil olmak üzere uranyum açısından zengin çeşitli jeolojik alanlar olduğuna dikkati çekti.

YENİ DÖNEM ENERJİ KAYNAĞINA YÖNELDİ

Ülkesinin, yerel piyasada kullanım ve ihracat için nükleer yakıt üretmeye çalıştığını söyleyen Bin Selman, bu kullanımın sarı pasta, düşük oranda zenginleştirilmiş uranyum ve nükleer yakıt üretimini içerdiğini aktardı.

Bakan Bin Selman, uranyum kaynaklarını uluslararası yükümlülükler ve nükleer yakıt çevrimi standartlarına uygun olarak kullanmayı amaçladıklarını kaydetti.

NÜKLEER REAKTÖRLER İNŞA EDİLECEK

Suudi Arabistan Ulusal Atom Enerjisi Programı'nın, ülkede nükleer reaktörler inşa edeceğini aktaran Bin Selman, ilk aşamada iki büyük ticari nükleer reaktörün inşa edileceğini ve daha sonra bunun genişletileceğini belirtti.

BOL MİKTARDA URANYUM KAYNAĞI VAR

Bakan Bin Selman daha önce yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın büyük miktarlarda uranyumu olduğunu, bunları ticari olarak en iyi şekilde değerlendireceklerini, uranyum rezervlerini tam şeffaflıkla ele alacaklarını ve uygun ortakları arayacaklarını söylemişti.

BARIŞÇIL KULLANMA KAYDIYLA ULUSAL ATOM PROJESİ KURACAKLAR

Suudi Arabistan barışçıl kullanım hedefiyle yaklaşık 6 yıl önce ulusal atom enerjisi projesi kurma fikrini gündeme getirmişti.

Suudi Arabistan, petrol ihracatından günde 1 milyar dolar kazanıyorSuudi Arabistan, petrol ihracatından günde 1 milyar dolar kazanıyor

Avrupa'nın petrol kararı ortalığı karıştırdı: Suudi Arabistan'dan sert tepkiAvrupa'nın petrol kararı ortalığı karıştırdı: Suudi Arabistan'dan sert tepki

Suudi Arabistan’dan yeni yatırım yasası hazırlığıSuudi Arabistan’dan yeni yatırım yasası hazırlığı

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok değil en geç 5 yıl sonra petrolü dökecek yer bulamayacaklar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti