Küresel ısınma alarmı: Okyanus sıcaklıkları 2022’de rekor seviyede

İklim değişikliğine yönelik bir araştırmaya göre 2022'de dünya genelinde okyanus sıcaklıkları en yüksek seviyeye yükseldi. İnsanlık net sıfır emisyona ulaşana kadar, okyanusların ısınması ve aşırı hava koşulları artmaya devam edecek.

GİRİŞ 11.01.2023 23:04 GÜNCELLEME 12.01.2023 10:59
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

İngiltere merkezli The Guardian'ın haberine göre, çok sayıda bilim insanından oluşan ekibin yaptığı araştırmada, insan kaynaklı emisyonlardan kaynaklanan ısıyı emen okyanusların 2022’de en yüksek sıcaklığa ulaştığı ve bunun iklim sisteminde derin değişimlere yol açtığı kaydedildi.

"BUNUN TÜM DÜNYADA KORKUNÇ ETKİLERİ VAR"

ABD'de St. Thomas Üniversitesi'nden Prof. John Abraham, küresel ısınmanın yüzde 90’dan fazlasının okyanuslara gittiğini vurgulayarak, "Okyanusların ısınması sebebiyle daha aşırı hava koşulları yaşıyoruz. Bunun tüm dünyada korkunç etkileri var." ifadelerini kullandı.

1958'den itibaren tutulan kayıtlar, 1990'dan itibaren ısınmanın hızlanmasıyla birlikte okyanus sıcaklığında önemli bir artış olduğunu gösteriyor.

KÜRESEL ISINMA SIFIR EMİSYONA ULAŞANA KADAR ARTACAK

Araştırmaya göre okyanusların ısınması ve aşırı hava koşulları üzerindeki etkilerinin, insanlık net sıfır emisyona ulaşana kadar artacağının altı çizildi.

Orta enlem Pasifik ve Atlantik okyanuslarındaki yoğun ısınmayla birlikte Kuzey Yarımküre'de rekor kıran sıcak hava dalgaları ve kuraklık olaylarının arttığı aktarıldı.

Dünya Meteoroloji Örgütü ekimde tüm ana sera gazlarının atmosferik konsantrasyon oranının rekor seviyelere ulaştığını bildirmişti.

Söz konusu araştırma, "Advances in Atmospheric Sciences" isimli hakemli dergide yayımlandı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 28
  • Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Küreselcilerin ortaya attığı saçma bir kavram. Sırf devletlere ve milletlere istediklerini dayatabilmek için. Açın dünya tarihini okuyun eskiden de bunun bir sürü örneği olmuş. Dünya belli başlı zamanlarda bazen çok soğuk ya da çok sıcak olmuş. Türk milletinin mesela batıya göç etmesinin en büyük nedenlerinden biri aşırı soğuk yani iklim. Avrupa’da da mini bir buzul çağı olmuş. O zamanlarda da mı böyle çevreye zararlı emisyondu yok bilmem neydi vardı ? Ben şahsen zerre itibar etmiyorum bu deli saçmasına. Bu dünyayı insan mı yönetiyor ki bunlar olsun ? Allah’ın kurduğu düzeni kusura bakmayın da kul bozamaz
    Cevapla
  • vay be arkadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    buzul çağ geliyor.kanmayın bunlara,
    Cevapla
  • mtk 1 yıl önce Şikayet Et
    20 yıllık iklim döngüsü, dünyada düzeni böyle kurmuş Cenabı Allah
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Evrenin dengesini bozan tek canlı insan...
    Cevapla
  • bilgatehayvankatili 1 yıl önce Şikayet Et
    insanoglu kiyameti tetiukliyor yapay et yapay gida biyolojik kimyalsal silah vs
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
The Economist yazdı: Dolar hakim olsa da çöküş yakın
"Çöp ev" davasında mütalaa açıklandı