1,1 milyar dolarlık imza atıldı... ABD'den 100 adet Sidewinder füzesi satın alacaklar

Çin ile egemenlik ihtilafındaki Tayvan'ın, ABD'den 1,1 milyar dolarlık maliyetle 100 adet "Sidewinder" tipi, kısa menzilli hava önleme füzesi satın alacağı bildirildi.

1,1 milyar dolarlık imza atıldı... ABD'den 100 adet Sidewinder füzesi satın alacaklar
1,1 milyar dolarlık imza atıldı... ABD'den 100 adet Sidewinder füzesi satın alacaklar
GİRİŞ 12.01.2023 10:14 GÜNCELLEME 12.01.2023 10:58
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Tayvan ajansı CNA'nın askeri kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Savunma Bakanlığı, "AIM-9X Block II" model taktik Sidewinder füzelerini ve bileşenlerini 78,63 milyon dolara satın almak üzere ABD ile anlaşma imzaladı.

2030'a kadar partiler halinde teslim edilmesi öngörülen füzelerin ilk etapta Ada'nın güneydoğusundaki Taitung şehrindeki askeri üsse konuşlandırılması planlanıyor.

1,1 MİLYAR DOLARLIK SATIŞ

Anlaşma, ABD Başkanı Joe Biden'ın Eylül 2022'de onayladığı Tayvan'a 1,1 milyar dolarlık silah satışı kapsamında gerçekleştirilecek.

ABD Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansına göre, silah satışı Sidewinder füzelerinin yanı sıra, 60 adet havadan karaya kısa menzilli "AGM-84L-1 Harpoon Block II" füzesi ile "İzleme Radar Programı" ve bağlantılı donanımları için lojistik destek hizmetlerini içeriyor.

ABD'li Raytheon şirketince üretilen Sidewinder füzeleri, havadan havaya ve yüzeyden havaya kızıl ötesi takip yapabilen dünyanın en gelişmiş kısa menzilli füzesi olarak biliniyor.

SIDEWINDER FÜZESİ TSK ENVANTERİNDE DE VAR

Türk Silahlı Kuvvetlerininin (TSK) envanterinde de olan ABD üretimi Sidewinder kısa menzilli hava önleme füzesi, tedarikte ABD'nin sıkıntı çıkarması ve birim maliyetinin yüksek olması nedeniyle yerli ve milli daha iyi versiyonu ile değiştiriliyor. TÜBİTAK-SAGE tarafından geliştirilen GÖKDOĞAN Hava Hava Füzesi, bu yıl envantere girecek.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8
  • abuzittin karadağ 1 yıl önce Şikayet Et
    abd nin bu dünyada işi hep dört ayak üzerine, kimini ürkütür, kiminede seve seve yalvattıra yalvattıra antik ürünlerini satar...
    Cevapla
  • ZAFER 1 yıl önce Şikayet Et
    Sidewinder'in bizdeki karşılığı Bozdoğan Füzesidir. Gökdoğan radar güdümlü olanı.
    Cevapla
  • Vanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd ülkesi dışındaki tüm savaşları sever. Çünmü silah satar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    abdye güvenilmez kendimiz yapacağız herşeyi allahın izniyle
    Cevapla
  • salman 1 yıl önce Şikayet Et
    amerika yine keklik bulmuş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
The Economist yazdı: Dolar hakim olsa da çöküş yakın
Rusya’da akıllara zarar kaza, facia böyle geldi! Yolcu otobüsü nehre uçtu: Ölüler var...