ABD Mart 2021'den bu yana 366 UFO ihbarı aldıklarını açıkladı

ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü, Mart 2021’den bu yana halk arasında UFO olarak da bilinen 366 "Tanımlanamayan Uçan Cisim" ihbarı aldıklarını ve bunlardan 171’inin ne olduğunun henüz belirlenemediğini açıkladı.

ABD Mart 2021'den bu yana 366 UFO ihbarı aldıklarını açıkladı
ABD Mart 2021'den bu yana 366 UFO ihbarı aldıklarını açıkladı
GİRİŞ 13.01.2023 03:13 GÜNCELLEME 13.01.2023 03:19
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü (ODNI) ve Savunma Bakanlığına bağlı Tüm-Sahalar Anomali Çözüm Dairesi yıllık "Tanımlanamayan Uçan Cisim" raporunu yayımladı.

Raporda tanımlanamayan cisimlerin daha çok kısıtlı ve askeri açıdan hassas sayılan hava sahalarında tespit edildiği, bu olayların ABD hasımlarının istihbarat toplama faaliyeti olması konusunda endişelerin arttığına vurgu yapıldı.

BALON, KUŞ, HAVA OLAYLARI, POŞET...

Yeni alınan 366 ihbarın ilk değerlendirmesinde bunların yarısından fazlasının “dikkate değer olmayan özellikler gösterdiği” belirtilen raporda, ihbarlardan 26’sının insansız hava araçları veya benzeri sistemler, 163’ünün balon veya benzeri araçlar, 6’sının ise kuş, hava olayları, poşet gibi cisimler olduğu belirtildi.

Raporda, istihbaratın ve Pentagon’un henüz 171 ihbarı tanımlayamadığı işaret edilerek, “Bu tanımlanmamış cisimlerden bazılarının, olağan dışı uçuş özellikleri veya performans sergilediği görünmektedir ve bunlar için daha fazla analiz gerektirmektedir.” denildi.

Söz konusu 366 ihbarın 247’sinin yeni olduğu kaydedilen raporda, kalan 119 ihbarın ise 5 Mart 2021’den önce alınan ancak o zaman çıkarılan değerlendirme raporuna dahil edilmeyen ihbarlar olduğu belirtildi. Raporda böylece ABD’nin elinde toplam 510 tanımlanamayan uçan cisim ihbarı olduğu bilgisine yer verildi.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 6
  • marslı 1 yıl önce Şikayet Et
    e sen bize gelirsen biz de sana geliriz...
    Cevapla
  • ORHAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesin Reis yapmıştır:)Samancılar gibi olaya bakarsak:)
    Cevapla
  • HAMZA 1 yıl önce Şikayet Et
    Belki de bizimkilerdir. Son zamanlarda çok harika işler başardılar mühendislerimiz. Neden olmasın...
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    hayret ufolar hep amerikada ortaya çıkıyor! birazda bize gelseler ya!
    Cevapla
  • Şenol 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerikalılar yine içkiyi fazla mı kaçırdı acaba?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!