Avrupa'da doktorlar isyanda: Üçte ikisinden fazlası istifa etmek istiyor

Avusturya'da yapılan bir araştırma doktorların üçte ikisinden fazlasının istifa etmek istediğini ortaya çıkardı. Sebep ise çözülemeyen aşırı çalışma sorunu ve yetersiz personel sayısı.

Avrupa'da doktorlar isyanda: Üçte ikisinden fazlası istifa etmek istiyor
Avrupa'da doktorlar isyanda: Üçte ikisinden fazlası istifa etmek istiyor
GİRİŞ 13.01.2023 10:09 GÜNCELLEME 13.01.2023 10:09
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Viyana Tabipler Birliği  tarafından yapılan bir araştırmaya göre Viyana’da görev yapan doktorların üçte ikisinden fazlası istifa etmeyi düşünüyor. Sebep ise çözülemeyen aşırı çalışma ve yetersiz personel sorunu.

İŞ YÜKÜNDEN ŞİKAYETÇİLER

Ankete katılan her dört doktordan üçü iş yüklerinin çok ağır olduğundan şikayet ederken, doktorların yüzde 80’inin geleceğe kötümser baktığı belirtildi.

Yapılan araştırmaya göre ankete katılan doktorların üçte biri sektörden çıkmak istiyor, yüzde 23’ü ise çözümü başka eyalet ve şehirlere taşınmakta görüyor.

PERSONEL EKSİKLİĞİ EN BÜYÜK SORUN

Geçen ay yapılan başka bir sektör araştırması, Viyana sağlık sisteminin sorunlarının çok fazla bürokratik işlemden ve yeterli hemşire olmamasından kaynaklandığını öne sürmüştü.

KAYNAK: HABER7
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • DOĞRU 1 yıl önce Şikayet Et
    avrupada bir doktor günde 20 hastaya bakıyor,adamlar ağlıyor,bizim burda adamlar günde 100 hastaya bakıyor,ayrıca türkiyede halk almanyadaki bir fertden altı kat daha fazla o sene hastaneye gidiyor...
    Cevapla
  • Zonguldaklı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizimkiler Avrupa'ya koşuyordu. Avrupanın doktor sorununu çözerler artık.
    Cevapla
  • @rom@ 1 yıl önce Şikayet Et
    bizim buradaki doktorlar hadi gitsenize Avrupa ya.... havaalnında şov yapmayı biliyorsunuz....Türkiye bir doktor kaybetti diye... tabiki gerçek vatansever ve milletine bağlı doktorları ayırıyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin tüm ticareti durdurması, İsrail basınını çıldırttı!
Alex de Souza sürprizi! Anlaşma sağlandı: Süper Lig'e geri dönüyor