Soledar'da büyük savaş: Yıkım uyduya yansıdı kasaba ceset doldu

Rusya ve Ukrayna'nın stratejik öneme sahip Soledar'daki savaşı büyük yıkıma neden oldu. Yıkım yayınlanan uydu görüntüleriyle ortaya çıktı. Ukrayna kayıpları reddederken Rus tarafları kasabanın cesetlerle dolu olduğunu iddia etti.

GİRİŞ 13.01.2023 11:22 GÜNCELLEME 13.01.2023 11:30
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Ukrayna'nın doğusunda Soledar kasabasının kontrolü için savaşan Rus ve Ukrayna güçleri arasındaki çatışmanın yol açtığı yıkım, yeni yayınlanan uydu görüntülerinde ortaya çıktı.

Rusya, Ukrayna`nın kritik yer altı şehri Soledar`da kontrolü sağladı. Bölge ağır çatışmalara sahne oldu

Daha önceki görüntülerle karşılaştırıldığında, Soledar`da yıkılan yapılar arasında bir okul ve birkaç tarım binasının yer aldığı görülüyor. Soledar`ın stratejik önemi askeri analistler tarafından tartışılıyor, ancak Rusya kasaba üzerinde tam kontrol sağlamayı başarırsa, bu Kremlin için sembolik bir zafer olacak.

SOLEDAR’IN STRATEJİK ÖNEMİ

ABD merkezli bir uzay teknolojisi şirketi olan Maxar tarafından yayınlanan görüntüler, Ukrayna`nın kasaba çevresindeki tarlalardaki siperlerinin Rus topçuları tarafından nasıl hedef alındığını gösteriyor.

Kasabada ayrıca, Ukrayna füzelerinden korunan, asker yerleştirmek ve ekipman depolamak için kullanılabilecek derin tuz madenleri var. Bu tuz madeni ayrıca Ukrayna’nın ihtiyacının %80’ini karşılıyordu.

Soledar'daki tuz madenlerinden eski bir fotoğraf

“KASABA CESET DOLU”

Ukrayna Savunma Bakanlığı çarşamba günü yaptığı açıklamada, şiddetli çatışmaların devam ettiğini ve Wagner güçlerinin Ukrayna savunmasını kırmada başarılı olamadığını söyledi.

Ukrayna’dan gelen açıklamalar az kayıp olduğu yönüneyken Rus özel güvenlik şirketi Wagner'in sahibi Yevgeny Prigozhin kasabanın cesetlerle dolu olduğunu iddia etti

Prigozhin tuz madenlerinde

Prigozhin, Wagner Grubuna bağlı savaşçıların Soledar kasabasını tamamen kuşattığını ve şimdi kasabanın tuz madenlerindeki geniş tünel ağını temizlediğini iddia etti.

Rusya, Soledar'ı, Balakleya, Krasny Limanı ve Herson'dan çekilmesinden bu yana kazandığı ilk büyük zafer olarak görüyor.

KAYNAK: TRT HABER, RT, HABER7
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 30
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazık ya. Dünyayı paylaşmaya çalışan hayvanlar. Ne gerek var düşmanlığa.
    Cevapla
  • Karaoğlan 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu Wagner yılan başını keşke bir gün temizlerler
    Cevapla
  • AdiL 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç ihtimal verilmiyor ancak, Rusya daha fazla can ve mal kaybını engellemek için çatışmaları sonlandırmak amacıyla taktik nükleer silahlarını devreye sokacağını" açıklayabilir. Bu durumda Ukryana'ya silah yığan batı ne yapabilir? "Ukrayna olmazsa batsın bu dünya" deyip Rusya'ya savaş mı açarlar!?
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'nın canı cehenneme. Suriye'de halepte yaptıklarının bedelini İnşallah Ukrayna'da fazlasıyla öder. Rus ordusuna İnşallah mezar olur, oralar.
    Cevapla
  • AdiL 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğer Rusya "Batı 1 ay içinde Ukrayana'dan silahlarını çekmezse daha fazla materyal ve can kaybını engellemek için taktik nükleer silahlarını devreye sokacağını" açıklasa ne yapabilirler? "Ukrayna olmazsa batsın bu dünya" deyip Rusya'ya savaş mı açacaklar?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan İran'ın suçlamalarına yanıt!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alçakların peşini bırakmayacağız!