Esad'dan dikkati çeken Türkiye açıklaması: İki şartını duyurdu

Suriye rejimi lideri Beşar Esad, Türkiye'yle yapılan görüşmelerde somut sonuçlara ulaşılması için, Ankara'nın Suriye'ye yönelik askeri operasyonları ve muhalif gruplara verdiği desteği sona erdirmesi gerektiğini ifade etti.

Esad'dan dikkati çeken Türkiye açıklaması: İki şartını duyurdu
Esad'dan dikkati çeken Türkiye açıklaması: İki şartını duyurdu
GİRİŞ 13.01.2023 14:24 GÜNCELLEME 13.01.2023 17:43
Bu Habere 296 Yorum Yapılmış

Ankara ile Şam arasında normalleşme süreci Rusya'nın da girişimleriyle son 6 aydır yoğun bir hız kazandı. İstihbarat birimlerinin görüşmeleri devam ederken, 11 yıl sonra bakanlar düzeyinde ilk somut adım 28 Aralık'ta atıldı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan; Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas ile Rusya Federasyonu ve Suriye istihbarat başkanlarıyla Moskova'da bir araya geldi. İkinci görüşmenin Şubat ayı başında, dışişleri bakanları düzeyinde olması bekleniyor.

ESAD'DAN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Suriye rejimi lideri Beşar Esad, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev'i başkent Şam'da ağırladı.

Suriye Devlet Başkanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre Esad, Ukrayna savaşı dolayısıyla Rusya'nın yanında olduğunu bildirdi.

Bölgesel ve uluslararası gelişmelerin de ele alındığı toplantıda; Türkiye, Suriye ve Rusya arasındaki üçlü müzakereler de masaya yatırıldı.

Lavrentiev, Rusya'nın söz konusu görüşmelere pozitif baktığını kaydederek, müzakerelerin ilerlemesinin önemli olduğunu söyledi.

Esad ise, toplantıların verimli geçmesi için Suriye ile Rusya'nın koordinasyon içinde olması gerektiğini söyleyerek; görüşmelerde somut sonuçlara ulaşmak için Türkiye'nin Suriye'ye yönelik askeri operasyonlarını ve muhalif gruplara verdiği desteği sona erdirmesi gerektiğini ifade etti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 296
  • halıl 1 yıl önce Şikayet Et
    Esad Amerıkanın Iranın Rusyanın Fransızın Surıye topraklarında ne işi var..Onlara bırşey demıyecekmısın..Surıyenın Kuzeyınde Pkk/Ypg devletı kuruluyor sen Türkıye ıle uğraşıyorsun..Turklerle bır olsan kuzeyınde devlet kurulmaz...biz kurdurmayız..sen kıme hızmet edıyorsun..Devlet kurmak ısteyenlerle nasıl hareket edıyorsun Onu anlamadık..Sen kendı ulkenı Amerıkaya Pkk ypg ye peşkeş çekıyorsun...Hatta Surıye toprakları uzerındekı kendı vatandaşlarını Ruslara bombalatıyorsun..haınlık senın kendınde...bırılerıne koltukta kalmak ıçın hizmet edıyorsun...
    Cevapla
  • aaaa 1 yıl önce Şikayet Et
    Teröriste destek verirsen başkalarında sana karşı verir
    Cevapla
  • vatan sever 1 yıl önce Şikayet Et
    abd, rusya ve iran çıkmadan Türkiye en son çıkacak olan devlettir.
    Cevapla
  • konyalılar 1 yıl önce Şikayet Et
    siz önce abd,yi rusyayı iranı pkkyı ülkenizden çıkarın bizim size ne zararımız var.
    Cevapla
  • Sevim 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım şu soysuzun bir an önce bu dünyada da hakketigini ver..onca insanın yavruların kanına girdi.öbür dünyada hesabı cezasız kalmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!