ABD'de yine polis şiddeti: İkinci George Floyd cinayeti

Black Lives Matter hareketinin kurucusunun kuzeni Keenan Anderson, bir polis memurunun kendisine defalarca elektrikli tabancayla şok uygulaması sonrası hayatını kaybetti.

GİRİŞ 14.01.2023 01:10 GÜNCELLEME 14.01.2023 01:10
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

ABD’de polisin siyahilere uyguladığı orantısız şiddetin zirve noktası olduğu George Floyd cinayetinin ardından ortaya çıkan Black Lives Matter hareketinin kurucularından biri olan Patrisse Cullors'un kuzeni Keenan Anderson, California eyaletinin Los Angeles şehrindeki polisin kendisine elektrikli tabancayla defalarca şok uygulamasından sonra hayatını kaybetti.

Polis memurları tarafından yere yatırılmaya çalışılırken, Anderson, yardım çığlıklarıyla beraber "Beni George Floyd yapmaya çalışıyorlar!" dedi.

POLİS ‘KALP KRİZİ’ DİYOR

Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan 31 yaşındaki Keenan Anderson’la ilgili açıklama yapan Los Angeles Polis Şefi Michel Moore, Anderson'ın 3 Ocak'ta polis memurlarıyla boğuşmasının ardından dört saat sonra kalp krizi geçirdiğini söyledi.

Moore, Anderson'un bir araba kazasından sonra kaçmaya çalıştığını ve memurların onu kontrol altına almak için güç kullandığını ve Anderson'un uyuşturucu veya alkol etkisi altında olup olmadığını araştırdıklarını söyledi.

Los Angeles Belediye Başkanı Karen Bass yaptığı açıklamada, "Genel olarak güç kullanımını azaltmalıyız ve aşırı güce kesinlikle toleransım yok" dedi.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 73
  • svs58 1 yıl önce Şikayet Et
    Halk devlete bunu çok çok ağır fatura etmeli..bu benim ülkemde,bir avrupa ülesinde olsa,abd hemen insan haklarından bahseder,devleti köşeye sıkıştırır,yaptırım,ambargo,sürer tüm kozları..ama abd yapınca dünyadan ses çıkmıyor..en azından halk kendi hakkını kendi aramalı...yakıp yıkmalıki bir dah asla olmasınn..hap kullanan dünyada sadece abdli değil,ama hiçbir ülke polisi bunu yapmıyor..yazık..dünyanın en mazlum,masum haklarından biridir aslında zenciler..örneği biizim ülkemiz..zencinin karıştığı kavga,cinayet,namus olayı çok çok istisna çıkar..sessiz sakin köprü,üstgeçitlerde birşeyler satarlar,sempatik ırklardır..örneki GOMİSSSSS....
    Cevapla
  • sivaslı 1 yıl önce Şikayet Et
    Haçlı, Siyonist maşaları Zillet ittifakına Allah fırsat vermesin
    Cevapla
  • sivaslı 1 yıl önce Şikayet Et
    Zillet ittifakına Allah fırsat vermesin
    Cevapla
  • antikor 1 yıl önce Şikayet Et
    adam durmuyorki.. uyarilari dinlemiyorki.. adam ya sizofren yada provokatörlük yapiyor bilerek.. belki ailesine paralar verildi bunu yapsin diye.. kendisini feda etmeye calisiyor.. yeterki abd polisi zalim görünsünde eylemler baslasin diye.. polis memuru belki yüzlerce kez uyari yapiyor.. bu adam bir eylemci ve provokatör.. bunu görmemek aptalliktir.. Türkiyede olsa adama su bile verirlerdi polisler.. aferin iyi yaptin derlerdi.. ifadesi alindiktan sonrada serbest birakilirdi.. ama bu adalet degil..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani insan hakları..hani demokrasi....haniiiii nerde...hepsi boşssşs
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'ye havadan bırakılan yardım paraşütleri açılmadı! Çok sayıda ölü ve yaralı var
Diyanet'ten 'Suudi Arabistan' iddialarına yalanlama!