Miçotakis'in 'Batı Trakya' ziyaretine tepki

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in iki günlük Batı Trakya ziyareti, Dostluk Eşitlik Barış Partisi'nin tepkisine yol açtı.

Miçotakis'in 'Batı Trakya' ziyaretine tepki
Miçotakis'in 'Batı Trakya' ziyaretine tepki
GİRİŞ 14.01.2023 19:11 GÜNCELLEME 14.01.2023 19:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dostluk Eşitlik Barış Partisi (DEB) tarafından yapılan açıklamada, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in, Gümülcine'deki halka sesleniş konuşmasında, Batı Trakya Türk azınlığının mevcut sorunlarıyla ilgili elle tutulur hiçbir ifade kullanılmadığı belirtildi.

Miçotakis'in konuşmasında, gerçeklerle yüzleşmekten kaçındığı ve azınlığın durumu ile ilgili "pembe tablo" çizdiği kaydedilen açıklamada, hem azınlığı hem de dünya kamuoyunu yanıltmaya çalışmasının kabul edilebilir bir durum olmadığı vurgulandı.

"Bölgemize bize yapılan zulmün yakından görülmesi için davet ediyoruz"

Batı Trakya Türk Müslüman azınlığının Yunan ve Avrupa bayrağı altında uyum içinde yaşamakla ilgili bir sıkıntısı olmadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Azınlığın, gösterdiği bu büyük sabrın karşılığını alamamakla, onca sorunun görmezden gelinmesi ve muhatap alınmamasıyla ilgili sorunları var. Biz de Başbakan gibi Avrupalıları bölgemize bize yapılan zulmü yakından görmeleri için davet ediyoruz."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Misak-ı Milli 1 yıl önce Şikayet Et
    Batı Trakya ve Adalar Denizi ilk fırsatta alınmalı.
    Cevapla
  • Arnavut 1 yıl önce Şikayet Et
    Bati Trakya ya cagri Bosuna avrupalilari beklemeyin sizin iyi yasayip yasamadiginiz avrupanin umurumda bile degil
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İBAN kiralamaya ağır cezalar geliyor! Maliye geniş çaplı çalışma başlattı
Kiralarda tavan zam uygulaması, Temmuz'da sona erecek! Zam oranı kalkarsa ne olur?