Nepal'de yolcu uçağı düştü: Kurtulan olmadı

Nepal'de, Katmandu-Pokhara seferini yapan ve 15'i yabancı uyruklu 72 kişiyi (68 yolcu, 4 mürettebat) taşıyan Yeti Airlines'a ait yolcu uçağı, Pokhara kenti yakınlarında düştü. 72 kişi de hayatını kaybetti.

GİRİŞ 15.01.2023 09:20 GÜNCELLEME 19.01.2023 13:38
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Nepal'in Pokhara kenti yakınlarında 68 yolcu, 4 mürettebat taşıyan Yeti Airlines'a ait yolcu uçağı düştü. 15'i yabancı uyruklu (1 Avustralya, 1 Fransa, 1 Arjantin, 5 Hindistan, 4 Rusya, 1 İrlanda, 2 Güney Kore) toplam 72 kişiyi taşıyan yolcu uçağının, Katmandu-Pokhara seferini yaptığı sırada düştüğü kaydedildi.

Sosyal medya platformlarında yayınlanan fotoğraf ve videolarda, olay yerine ilk olarak bölgede yaşayan vatandaşların koştuğu, enkazın alevler içinde olduğu görüldü. Bölgeye gelen uzman ekipler sayesinde, yangının kısa sürede söndürüldüğü kaydedildi.

72 ÖLÜ VAR

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Yeti Airlines Sözcüsü Sudarshan Bartaula, "Uçakta 68 yolcu ve 4 mürettebat vardı" dedi.

Nepalli yetkililer ise, 72 kişinin de hayatını kaybettiğini söyledi.

ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

Nepal Başbakanı Pushpa Kamal Dahal, ülke genelinde ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.

Nepal Maliye Bakanı Bishnu Paudel, hükümetin kazanın nedenini araştırmak için bir komite kurduğunu ifade ederek, komitenin kaza ile ilgili 45 gün içinde rapor vermesinin beklendiğini açıkladı.

AB, 2013'TEN BU YANA NEPAL HAVAYOLLARINI HAVA SAHASINA SOKMUYOR

Everest de dahil olmak üzere dünyanın en yüksek 14 dağından sekizine ev sahipliği yapan Nepal'de, 2000 yılından bu yana yaklaşık 350 kişi uçak veya helikopter kazalarında öldü.

Avrupa Birliği (AB), güvenlik endişelerini öne sürerek 2013'ten bu yana Nepal Havayollarını hava sahasına sokmuyor.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 16
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani en güvenilir yolculuk hava yolculuğu idi?
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Korona baski savas enflasyon yetmiyormus gibi ucak düser saldirilar artar haksiz hukuksuz dünyaya girdik
    Cevapla
  • silke 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah kaza bela vermesin duasi cok önemli..... Simdi insanlar gözler önünde cayir cayir yaniyor VICDAN sahibi olan bu kazanin sebebini en ufak bir detayi atlamadan arastirmali hatta dünyadaki bu konuda uzman kisiler getirilerek yapilmali.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayır konuşmak gerekiyor yoksa dua yerine geçebilir
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tenten çizgi filminde katman tu uçağı düşüyordu yedi adlı bir goril uçaktaki bir kişiyi kurtarıyordu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması