Mescid-i Nebevi için mimari ansiklopedi hazırlandı

Mescid-i Nebevi'nin, Hz. Muhammed (SAV) zamanından bugüne kadar mimari gelişimini belgeleyen kapsamlı bir ansiklopedi çalışmasının tamamlandığı duyuruldu.

Mescid-i Nebevi için mimari ansiklopedi hazırlandı
Mescid-i Nebevi için mimari ansiklopedi hazırlandı
GİRİŞ 15.01.2023 11:34 GÜNCELLEME 15.01.2023 11:34

Ansiklopedi çalışması, Mescid-i Nebevi'nin özelliklerini ve inşasından bu yana genişletilmesi, onarımı ve restorasyonuyla ilgili mimari gelişmelerini belgeleyen bir mimari referans niteliği taşıyor.

Ansiklopedik çalışma, 2018 yılında 650'den fazla üyeden oluşan bir denetleme komitesi tarafından Mescid-i Nebevi'deki mimari unsurların, iki boyutlu ve üç boyutlu mimari detayları yüksek hassasiyetle belgelemek için lazer taramaları ile başladı.

İkinci aşama, maket belgelemesini içeriyordu ve çalışma, caminin mimari detaylarının gerçekçi bir görüntüsünü aktarmak için bir fotoğraf aşamasıyla sona erdi.

Ansiklopedi, lazer tarama ve fotoğraf teknolojileri kullanılarak caminin kavramsal modellenmesine dayanmakta. Fotoğraflar, edebi belgeleme kayıtları, analitik makaleler ve mimari çalışmaların yanı sıra mühendislik çizimleri ve üç boyutlu soyut formları içeriyor.

Çalışma kapsamında caminin içinde ve dışında 60.000'den fazla fotoğraf çekildi ve bu fotoğraflar, ziyaretçiler için sanal ortamlarda panoramik görüntüler oluşturmak için birleştirildi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması! Müzakereler sona erdi: Cevabımızı ilettik!
Sokak ortasında 10 yaşındaki kız çocuğunu dövdü! Tepkiler sonrası çocuğunu bırakıp gitti