Miçotakis'in Batı Trakya ziyaretine tepki: Yoksulluk ve işsizliği gizlemeye çalışıyor

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in, 13-14 Ocak'ta Batı Trakya'ya gerçekleştirdiği ziyarete tepkiler devam ediyor. Miçotakis'in ülkedeki işsizliği ve yoksulluğu perdelemek için gerilimi artırdığı vurgulandı.

Miçotakis'in Batı Trakya ziyaretine tepki: Yoksulluk ve işsizliği gizlemeye çalışıyor
Miçotakis'in Batı Trakya ziyaretine tepki: Yoksulluk ve işsizliği gizlemeye çalışıyor
GİRİŞ 16.01.2023 20:34 GÜNCELLEME 16.01.2023 20:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Değişim Hareketi Partisi (KINAL) İskeçe Milletvekili Burhan Baran, Miçotakis'in, eğitim gibi azınlığı yakından ilgilendiren konulara değinmekten kaçındığını, hükümetin dört yıl boyunca bölge için yapılması gerekenler konusunda yetersiz kaldığını söyledi.

Bölgedeki yüksek işsizlik oranının özellikle genç nüfusu başka ülkelere göç etmeye sürüklediğine işaret eden Baran, hükümeti, bölgenin kalkınması konusunda verdiği sözleri tutmamakla eleştirdi.

"NEDEN SİLAHLI KUVVETLERİN TÜM LİDER KADROSUNU DİNLEDİĞİNİ AÇIKLAMALI"

Ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifak (SYRIZA) tarafından yapılan açıklamada ise "Miçotakis'in Meriç'te ulusal güvenliğin garantörü gibi davranıp adaylığını açıklaması yerine, neden silahlı kuvvetlerin tüm lider kadrosunu dinlediğini açıklamasını bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

"LİMAN, DEMİR VE KARA YOLU NATO KASAPLARININ HİZMETİNE SUNMUŞTUR"

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) tarafından yapılan açıklamada, Dedeağaç Limanı'nın, ABD ve NATO'ya "daha iyi hizmet verebilmesi için" özelleştirilmediği belirtilirken, "bölgedeki liman, demir yolu ve kara yolu NATO kasaplarının hizmetine sunulmuştur" denildi.

İŞSİZLİK VE YOKSULLUK NEDENİYLE AVRUPA'YA KAÇIŞLARI GİZLEMEYE ÇALIŞMAKLA SUÇLANDI

Açıklamada, azınlık ile ilgili Miçotakis'in, "özellikle genç nüfusu orta ve Kuzey Avrupa ülkelerine gitmeye iten yoksulluk ve işsizliği gizlemeye çalıştığı" kaydedildi.

Miçotakis'in iki günlük Batı Trakya ziyareti, Dostluk Eşitlik Barış Partisinin (DEB) de tepkisine yol açmıştı.

TÜRK AZINLIĞI MUHATAP ALMIYOR!

DEB tarafından yapılan açıklamada, Miçotakis'in, Gümülcine'deki halka sesleniş konuşmasında, Batı Trakya Türk azınlığının mevcut sorunlarıyla ilgili elle tutulur hiçbir ifade kullanmadığı belirtilmişti.

Batı Trakya Türk Müslüman azınlığının Yunan ve Avrupa bayrağı altında uyum içinde yaşamakla ilgili bir sıkıntısı olmadığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedilmişti:

"Azınlığın, gösterdiği bu büyük sabrın karşılığını alamamakla, onca sorunun görmezden gelinmesi ve muhatap alınmamasıyla ilgili sorunları var. Biz de Başbakan gibi Avrupalıları bölgemize, bize yapılan zulmü yakından görmeleri için davet ediyoruz."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Süheyl 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu miçonun sonu hayırlı olmayacak
    Cevapla
  • dede 1 yıl önce Şikayet Et
    turk derneklerı güçlendırılmelı nufus artırılmalı turk nufusu polıtıka gıdılmelı tapular alınmalı ınsan hakllarına baş vurulmalı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!