Çarpıcı 'S-400' iddiası! Rusya harekete geçti...

Ukrayna Hava Kuvvetleri Sözcüsü, Rusya'nın elinde az sayıda modern İskender balistik füzesi kaldığı için Moskova yönetiminin kara hedeflerini vurmak için S-300 ve S-400 füzelerini kullanmaya başladığını söyledi.

GİRİŞ 18.01.2023 07:30 GÜNCELLEME 18.01.2023 09:39
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Ukrayna, Rusya'nın kara hedeflerini vurmak için S-300 ve S-400'leri kullandığını açıkladı. Rusya-Ukrayna savaşının şiddeti artarak devam ediyor. Taraflar sahaya tüm kartlarını sürüyor. Son olarak Ukrayna tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın savaşta Ukrayna'daki kara hedeflerini vurmak için strateji değiştirdiği iddia edildi.

RUSYA KARA HEDEFLERİNİ VURMAK İÇİN S-300 VE S-400'LERİ KULLANIYOR

Ukrayna Hava Kuvvetleri sözcüsü Yuriy Ihnat, Kiev'deki Ukrayna Medya Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın Ukrayna'daki kara hedeflerini vurmak için S-300 ve S-400 hava savunma sistemlerini kullandığını iddia etti. Yuriy Ihnat, Moskova'nın halihazırda birçok S-300 füzesi üretildiği için potansiyellerinden yararlanmaya çalıştığını söyledi.

İngiltere Savunma Bakanlığı Aralık 2022'de yaptığı açıklamada, Rusya'nın 500 kilometreye kadar 500 kilogramlık bir savaş başlığı taşıyabilen SS-26 İskender kısa menzilli balistik füze envanterlerinin önemli bir bölümünü muhtemelen tükettiğini belirtmişti. Ukrayna Hava Kuvvetleri Sözcüsü de buna atıfta bulunarak Rusya'nın 100'den az modern İskender balistik silahına sahip olduğunu ve bu yüzden kara hedeflerini vurmak için S-300 ve S-400 füzelerini kullandığını ifade etti.

S-300 VE S-400'LER MODİFİYE EDİLDİ

Geçmişte, Rus ordusunun kara saldırıları için modifiye edilmiş S-300 ve S-400 Hava Savunma Sistemi'ni kullandığı biliniyor.

Ukrayna medyası, Moskova'nın birkaç aydır S-300'den fırlatılan 5V55 füzesi ile cephe hattına yakın şehirlere saldırdığını sık sık bildirdi. Ancak Rusya şimdi bir S-400'den fırlatılan daha yeni ve güçlü 48N6DM'yi kullanıyor.

S-300 ve S-400 havadaki hedefleri vurmak için yapılmıştır. Ancak Rusya'nın bu hava savunma sistemlerini yer hedeflerini vuracak şekilde modifiye ettiği söyleniyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • sezayi 1 yıl önce Şikayet Et
    eski ne kadar nato-rusya üretilmiş silah varsa son kullanım tarihleri geçmiş kullanılıyor.bittikleri zaman uzlaşı gelecek.adı barış.
    Cevapla
  • antikor 1 yıl önce Şikayet Et
    bu savas bitmesin diye ne ukraynayi yenilgiye ugratiyorlar nede rusya ya tam gücle saldiriyorlar.. ukraynaya gelen silahlar natodan degilmi ?? isteseler bu silahlar ile rusya yi yerle bir edebilirler.. ama yapmiyorlar..
    Cevapla
  • Emin erat 1 yıl önce Şikayet Et
    Son aşama nükleer ve biyolojik olsa gerek Allah korusun.
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sırada almanyanın,fransanın,isveçin,kontonlara bölünmesi var inşallah,yiğin birbirinizi kafirler
    Cevapla
  • Mahmutmu Diyem. 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahım bu günleri de gördüm ya, kafir kafirle savașınca islam diyarları güllük gülistanlık. Durmak yok sırada fillandıya ve isveç de devam savașmaya.
    Cevapla
  • Zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür, yesinler birbirlerini
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...