Brüksel'de gece uçuşu yasaklanıyor

Brüksel Belediye Meclisi, Belçika'nın başkenti üzerinde gece uçuşlarının yasaklanmasını ve Brüksel Ulusal Havalimanı'na gidiş ve dönüş uçuşlarından kaynaklanan gürültü kirliliğini sınırlamayı amaçlayan bir önergeyi kabul etti.

Brüksel'de gece uçuşu yasaklanıyor
Brüksel'de gece uçuşu yasaklanıyor
GİRİŞ 18.01.2023 11:58 GÜNCELLEME 18.01.2023 11:58

Belediye meclisi, iktidar çoğunluğunun yanı sıra muhalefetteki Les Engages ve Mouvement Reformateur (MR) milletvekilleri tarafından onaylanan önergesinde, Federal Hükümetten Brüksel üzerinden 22:00 ile 07:00 saatleri arasında uçuşları yasaklamasını talep etti.

Önerge ayrıca hükümetten sağlık, çevre ve ekonomik konuları dikkate alarak, havalimanındaki hareketlere yıllık bir sınır koymasını ve modeli veya yaşı nedeniyle gürültü emisyonları, eşikleri aşan belirli uçak kategorilerini yasaklamasını istiyor.

Ayrıca belediye meclisi, hükümetin, genel çıkarlara, kamu sağlığına ve halkın güvenliğine saygı göstermek için, mümkün olduğunca ve rüzgar standartlarına uygun olarak, yoğun nüfuslu bölgelerde uçuşlardan kaçınma ilkesini sürdürmesini talep ediyor.

Talepler aynı zamanda yasalara ve özellikle Brüksel Bölgesi'nin 27 Mayıs 1999 tarihli Gürültü Kararnamesi'ne ve infaz edilebilir mahkeme kararlarına uygunluğu da içeriyor.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"