İngiltere, Ukrayna'ya Bulldog da gönderecek

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Ukrayna için Bulldog asker taşıyıcılarını içeren yeni güvenlik yardım paketi gönderileceğini açıkladı.

İngiltere, Ukrayna'ya Bulldog da gönderecek
İngiltere, Ukrayna'ya Bulldog da gönderecek
GİRİŞ 18.01.2023 15:41 GÜNCELLEME 18.01.2023 15:43
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Ukrayna'ya yeni yardım paketi kapsamında Bulldog da dahil olmak üzere yüzlerce zırhlı ve korumalı aracın da gönderileceğini açıkladı.

Bulldog veya FV430 serisi araçlar, iki mürettebat ve on yolcuya kadar taşıma kapasitesine sahip olan paletli bir zırhlı personel taşıyıcı. Bulldog zırhlı araçları 7.62 mm Genel Amaçlı Makineli Tüfek ile donatılmış ve maksimum 480 km menzile sahip.

İngiltere'den Ukrayna'ya Challenger 2 tanklarını gönderme kararıİngiltere'den Ukrayna'ya Challenger 2 tanklarını gönderme kararı

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, geçtiğimiz günlerde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile yaptığı görüşmede, İngiltere'nin Ukrayna'ya Challenger 2 tankları göndereceğini ifade etmişti.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar yardim Degil kredi
    Cevapla
  • saga 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna'yı savaşa sevk eden, her daim Ukrayna'nın yanında durduğunu bildiren her fırsatta gaz veren İngiltere şimdiye kadar Ukrayna'ya ne kadar, kaç paralık yardım yaptı bir bakın :))) Adamlar resmen Ukraynalıları köküne kadar kullanıyor. Hem de bedava
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yardımlar bedava mı veriliyor yoksa Ukrayna nın geleceği ipotek altına mı alınıyor. Avrupalı kimseye bedava ekmek bile vermez de..!
    Cevapla
  • gardass 1 yıl önce Şikayet Et
    ukrayna bundan sonra svaş bitsede tüm kazancını avrupa ve amerikaya verecek yeni sömürgesi iskandinav olacak görünüşe göre
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!