Skandallar bitmek bilmiyor! Finlandiyalı dilomattan haddi aşan 'Türkiye' açıklaması

NATO'ya girmek için Ankara'nın kapısında yatan İsveç ve Finlandiya'da skandallar bitmek bilmiyor... Stockholm'deki PKK rezaleti sonrası Finli bir diplomat Türkiye ile ilgili haddi aşan ifadeler kullandı.

Skandallar bitmek bilmiyor! Finlandiyalı dilomattan haddi aşan 'Türkiye' açıklaması
Skandallar bitmek bilmiyor! Finlandiyalı dilomattan haddi aşan 'Türkiye' açıklaması
GİRİŞ 19.01.2023 07:05 GÜNCELLEME 19.01.2023 07:24
Bu Habere 240 Yorum Yapılmış

Rusya-Ukrayna savaşının ardından NATO'ya girmek isteyen İsveç ve Finlandiya'ya Türkiye'den veto gelmiş, iki İskandinav ülkesinin teröre destek vermeyeceklerini belirtmesinin ardından ise Türkiye NATO yoluna yeşil ışık yakmıştı.

PKK sempatizanlarının adeta yuvası olan İsveç'te ise Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a alçak bir saldırı düzenlenmiş, bunun ardından da Türkiye'den ciddi tepkiler gitmişti.

TÜRKİYE İLE İLGİLİ SKANDAL SÖZLER

Konuyla ilgili Finlandiya'daki bazı isimlerden ise tepki geldi. İsveç gazetesi Aftonbladet, Finlandiyalı diplomat Tommy Westerlund'un açıklamalarına yer verdi.

Skandal açıklamalarda bulunan Westerun, "İsveç ve Finlandiya gibi yetenekli ülkeler söz konusu olduğunda Türkiye'nin bu kadar büyütülmesi iğrenç. Sınırı korumak gerekiyor. NATO üyeliği zaten gelecek, ABD de yanımızda" dedi.

Aynı şekilde Finlandiyalı politikacı Eva Biadet ise "Erdoğan'a bize baskı yapmanın mümkün olmadığını göstermeliyiz" dedi.

PKK GÖSTERİLERİNE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ DEDİ

Bunun yanı sıra bazı isimler ise PKK sempatizanlarının yaptığı hadsiz gösteriyi 'ifade özgürlüğü' olarak nitlelendirdi.

Ancak Finlandiya hükümeti ise bu düşüncelerin tam aksine Türkiye'ye destek veren konuşmalarda bulundu. Dünya Ekonomik Forumu'na (WEF) katılmak üzere geldiği İsviçre'nin Davos kasabasında, AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Haavisto, NATO'ya üyelik sürecinde Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında bir çalışma grubu oluşturulduğunu anımsattı.

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, terör örgütü PKK'nın hem İsveç'te hem de Finlandiya'da yasaklı olduğunu belirterek, "Umuyoruz ki Türkiye'nin bu konudaki endişelerini giderebiliriz." dedi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 240
  • ALi AY 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesin lan bunların biletini yeter artık önüne gelen bize salya akıtıyor anladıkları dilden konuşalım çekelim resmimizi olsun bitsin
    Cevapla
  • Temucin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar süper laf cambazlıgı yaparlar tam politik ve asaglıyıcı uslüp kullanır cümleyi nereye sokarsan sok derler gözünüzü acın ey muhalefet ülke elden gittimi yapacak muhalefet yerinde kalmiyacak gerci siz alisiksiniz baskalarinin buyrugunda yasamaya bakinda baska ülkelerde muhalefet nasil yapiliyor mevzu ülke ve ülkenin cıkarlarıysa gerisi ne diyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Fillandiya isveç,ten uyanık davranıyor, köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyor
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Isin ucunda natodan atilmakta olsa bunlara asla izin cikmamali. Herpsi haddini bilsin. Nato da o iki ulke icin Türkiye yi atiyorsa atsin.
    Cevapla
  • Mehmet Lermioğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyesis natonun bir hiç olduğunu bildikleri için böyle davranıyorlar
    Cevapla
  • Şeref 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar galiba NATO ya girmekten vaz geçtiler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü