Jacinda Ardern'den istifa kararı: Devam edersem ülkeme zarar vermiş olurum

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, 6 yıldır sürdürdüğü görevini şubat ayında bırakacağını ve 14 Ekim'deki genel seçimlere katılmayacağını duyurdu. Ardern, "Artık bu işin hakkını verecek kadar yeterli seviyede değilim" dedi.

Jacinda Ardern'den istifa kararı: Devam edersem ülkeme zarar vermiş olurum
Jacinda Ardern'den istifa kararı: Devam edersem ülkeme zarar vermiş olurum
GİRİŞ 19.01.2023 08:17 GÜNCELLEME 19.01.2023 08:17
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, şubat ayında görevinden ayrılacağını ve bu yıl genel seçimlerde yarışmayacağını açıkladı.

42 yaşındaki Başbakan Ardern, televizyonda yaptığı açıklamada, 6 zorlu yıldır sürdürdüğü başbakanlık görevini, en geç 7 Şubat'ta bırakacağını bildirdi.

GENEL SEÇİMLERE KATILMAYACAK

Ardern, Yeni Zelanda'da 14 Ekim'de düzenlenecek genel seçimlerde yarışmayacağını, İşçi Partisi liderliğinden de ayrılacağını söyledi.

Son dönemde bu konu üzerine düşündüğünü belirten ve "sadece bir yıl değil, bir dönem daha hazırlanmanın bir yolunu bulmayı ümit ettiğini" kaydeden Ardern, ancak bunu başaramadığını söyledi.

Ardern, "Ülkenize barış zamanında liderlik etmek bir şey, kriz sırasında onlara liderlik etmek başka bir şey" ifadelerini kullandı.

"DEVAM EDERSEM, ZARAR VERMİŞ OLURUM"

Mesleğin gerekliliklerinin farkında olduğunu kaydeden Ardern, "Artık bu işin hakkını verecek kadar yeterli olmadığımı biliyorum. Devam edersem, Yeni Zelanda'ya zarar vermiş olurum" dedi.

Ardern, Ekim 2017'de 37 yaşında başbakan seçildiğinde dünyanın en genç kadın başbakanı unvanını almıştı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 22
  • Osmanli 1 yıl önce Şikayet Et
    kilicdaroglu duyuyormu gülüyümmü aglayayimi
    Cevapla
  • memo can 1 yıl önce Şikayet Et
    seni Kemal duyuyormu 100 secim kayibetmis Milli ne varsa ona tecavüz ve hakaret etmis. bi Kemal beyi arayin ona bir seslenin benim gibi olun diyin ona. akili olun.
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    kapasitesini bilmek bir erdemdir. bizdeki toy,ham siyasetçilere örnek olmalı,,
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu mesleğin hakkı en erken 50 yaşında başlamaktır bence neden çünkü insan gencecik yaşlarda hem yeterli olgunluk göstermeyip hatalı kararlar alabilir... hemde insan o genç yaşta böyle zor bir görevle hayatının en güzel yıllarını geçirir gider kadın bakmış gençliğim gidiyor kendine zaman ayırmak istemiş doğru bir karar vermiş kimsenin ikinci bir hayatı yok yeniden başlamak için....
    Cevapla
  • Birisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizdede 10 seçim kaybediyor adam demokrasinin babası diyorlar. Ah ülkem garip ülkem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener açıklamalarda bulunuyor
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi