Filipinler'deki sel ve toprak kaymasında can kaybı 33'e yükseldi

Filipinler'de 2 Ocak'tan bu yana etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 33'e yükselirken, 12 kişinin yaralandığı açıklandı. Ayrıca 7 kişinin kayıp durumda olduğu belirtildi.

Filipinler'deki sel ve toprak kaymasında can kaybı 33'e yükseldi
Filipinler'deki sel ve toprak kaymasında can kaybı 33'e yükseldi
GİRİŞ 19.01.2023 10:25 GÜNCELLEME 19.01.2023 10:25

Filipinler'de Bicol, Visayas ve Mindanao bölgeleri başta olmak üzere ülkenin farklı kesimlerinde 2 Ocak itibariyle etkisini gösteren şiddetli yağışların neden olduğu sel ve toprak kaymalarında bilanço ağırlaşıyor.

Filipinler Sivil Savunma Dairesi'nden (OCD) yapılan açıklamada, sel ve toprak kayması nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 33'e yükseldiği bildirildi. Ayrıca 12 kişinin yaralandığı ifade edilirken, 7 kişinin ise kayıp olarak kayıtlara geçtiği aktarıldı.

Toplam 1.6 milyon kişiyi etkileyen şiddetli yağışlar nedeniyle 266 binden fazla kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtildi. Felakette oluşan altyapı zararının 3.6 milyon dolara, tarımda meydana gelen zararın ise 7.5 milyon dolara ulaştığı ifade edildi. Selden etkilenenlere 1.5 milyon dolar tutarında afet yardımı sağlandığı açıklandı.

Filipinler'in Misayas ve Mindanao bölgeleri başta olmak üzere ülkenin geniş kesiminde geçtiğimiz ay da şiddetli yağışlar meydana gelmiş, sel ve toprak kaymalarında 52 kişi hayatını kaybederken, 16 kişi yaralanmıştı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”