Yunanistan'da yer yerinden oynuyor! Miçotakis'e büyük şok! Yunan meclisi karıştı!

Yunanistan Parlamentosunda İletişim Güvenliği ve Gizliliği Kurumu (ADAE) Başkanı Hristos Rammos'un ülkede bir süredir gündemde olan dinleme skandalıyla ilgili meclisi bilgilendirme talebinin reddedilmesi üzerine gergin anlar yaşandı.

Yunanistan'da yer yerinden oynuyor! Miçotakis'e büyük şok! Yunan meclisi karıştı!
Yunanistan'da yer yerinden oynuyor! Miçotakis'e büyük şok! Yunan meclisi karıştı!
GİRİŞ 19.01.2023 20:56 GÜNCELLEME 19.01.2023 20:56
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifakın (SYRİZA) milletvekilleri, ADAE Başkanı Rammos'un talebinin reddedilmesini protesto amacıyla salonu terk etti.



'BU TAVIR KABUL EDİLEMEZ'

SYRİZA Milletvekili Yorgos Katrugalos, iktidardaki Yeni Demokrasi Partisinin (ND) telefon dinleme skandalını gizlemeye çalıştığını belirterek, bugünkü tavırlarının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Parlamento için üzücü bir gün yaşandığını dile getiren Katrugalos, "ND, telefon dinleme skandalını ve bu skandalı örtbas etmeye çalışan Başbakan'ı sorumluluklarından uzak tutamayacak." görüşünü paylaştı.

YUNAN HALKI ARTIK ÖĞRENECEK

SYRİZA'dan yapılan açıklamada, gerçeğin mutlaka ortaya çıkacağı kaydedilerek, "Yunan halkı, Miçotakis'in, kimi ve neden dinlediğini artık öğrenecek." ifadesi kullanıldı.

ADAE Başkanı Rammos, 17 Ocak'ta Meclis Başkanı Konstandinos Tasulas ile Kurumlar ve Şeffaflık Komisyonu Başkanı Thanasi Bura'ya mektup göndererek parlamentoda Kurumlar ve Şeffaflık Komisyonunun toplanması talebinde bulunmuştu.

Mektupta "Talep, kurumun (ADAE'nin) yetki alanına giren, kamuyu ilgilendiren konularla ilgili olarak komisyonun bilgilendirilmesi ile ilgilidir." ifadeleri kullanılmıştı.

Yunan medyasındaki haberlerde Rammos'un, başkanı olduğu ADAE'nin, Yunanistan İstihbarat Teşkilatı (EYP) tarafından dinlenildiği iddia edilen siyasetçi, iş insanları ve gazetecilere yönelik yaptığı araştırmaların sonuçlarını paylaşmak üzere mecliste ilgili komisyonun kurulmasını istediği belirtilmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 43
  • Vatandaşa Sor 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazık ki ne yazık. ABD Yunanistan'a çöktü resmen.Ey Yunanlı komşularımız bu miço sizi sattı.Sizde bu mandaciya gerekeni yaparsınız.
    Cevapla
  • BÜLENT 1 yıl önce Şikayet Et
    bu yunan başkalarının gazı ile ülkesinin topraklarını kaptırdı türkiye ile iyi komşuluga arkasına dönerek
    Cevapla
  • Haşim Dogan 1 yıl önce Şikayet Et
    Miçotakis Türkiye hastas ı mutlaka Türkiye'ye laf atacak.işte halkını kandırmaya, Avrupa'yı kandırmaya yarar ama bunu halkı'da biliyor yalan yanlan yanlış la gülüç durumlara düşer.
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD Senatosunda kendini alkışlattırıp , yağdanlık yapan Miço'nun siyasi kariyeri sona yaklaşıyor . Ülkesini ABD Manda ve Himayesine sokmanın hesabını ödettirecekler . Keza iş işten geçti , imzayı bastılar . En az 10 yıl ABD mandalığı yaparlar .
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce İngiliz sonra Fransız şimdi Amerikan usakligi. Yunandan beklenen başka ne olabilir
    Cevapla
  • Tahsin 1 yıl önce Şikayet Et
    Hemen Türkiye ile bir gerilim çıkartır unutulur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı