Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis: Türkiye ile savaşa gitmeyeceğiz

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile Yunanistan'ın sorunlarına masada çözüm bulabileceğine inandığını, iki ülke arasında bir savaşı olası görmediğini ifade etti. Miçotakis, Başkan Erdoğan ile çözüm olabileceğini savunuyor.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis: Türkiye ile savaşa gitmeyeceğiz
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis: Türkiye ile savaşa gitmeyeceğiz
GİRİŞ 20.01.2023 00:03 GÜNCELLEME 20.01.2023 00:03
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu (WEF) kapsamında bir söyleşiye katılan Miçotakis, Türkiye ile Yunanistan arasında son üç yıldır bir hayli gerginlik yaşandığını, sorunlar için çözüm bulunabileceğini savundu.

SAVAŞ OLMAYACAK

Miçotakis, gazeteci Fareed Zakaria'nın yönelttiği; Meis Adası'na ilişkin bir tehlike olup olmadığına, Türkiye ile savaşa girilip girilmeyeceğine ilişkin soruyu, "Türkiye ile savaşa gitmeyeceğiz." şeklinde cevapladı.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki temel sorunun Ege ve Doğu Akdeniz'de deniz yetki alanlarının sınırlandırılması olduğunu savunan Miçotakis, "Türkiye ile mantıklı yetişkinler gibi oturup temel sorunumuzu çözebiliyor olmamız gerek." sözlerini kullandı.

Miçotakis, bunun, Ege'nin coğrafi yapısı nedeniyle komplike bir sorun olduğunu ileri sürerek Yunanistan'ın benzer sorunları çözmek için İtalya ve Mısır ile anlaşma yaptığını ifade etti.

"MUTABIK KALMAK İÇİN YÖNTEMLER VAR"

Yunanistan ve Türkiye'de seçimlerin yakın tarihlerde yapılacak olmasına dikkati çeken Miçotakis, "Bence gerginliği azaltmak, ortak çıkar konularında çalışmak, anlaşmazlıklarımız olduğunda mutabık kalmak için yöntemler var." sözlerini kaydetti.

Miçotakis, anlaşmazlıkların dahi medeni bir şekilde ortaya konulabileceğini savunarak "Birbirimizi tehdit etmemiz, üst uçuş veya bunun gibi kaza riskini artıracak provokatif eylemlerde bulunmamız gerekmiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile çok kez konuştuklarını vurgulayan Miçotakis, "Çok zor zamanlarımız olmuş olsa da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çözümün imkansız olduğunu düşünmüyorum." ifadelerini kullandı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 112
  • TR Avcılar kulübü 1 yıl önce Şikayet Et
    Dam üstünde saksağan wur beline kazmayı Bizim avcılar kulübünde kayıtlı olan abiler yeter size taklacı miço
    Cevapla
  • Avcı ASKER 1 yıl önce Şikayet Et
    Çapın neki savaşmak neyine miço
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Sıranın sana gelmesini bekle az kaldı.allahín izni ile şu seçimlerde bitsin sonra REİS ten çekeceğiniz var.
    Cevapla
  • Seni seviyoruz ) 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu iyi polis abimiz... Kendisi boş zamanlarında türkiyeye iyi polisi oynaması için nöbet tutuyor... Kırmayalım bu abimizi. )))))))
    Cevapla
  • Halk 1 yıl önce Şikayet Et
    Mico senin gucun benim oturdugum mahalledeki insanlara bile yetmez ki istanbulda bir mahallesnin nufusu olmus 300 bin bos yapmayi birak artik uçağı levye ile dusurmeye calisan bir millete birak f35 i atom bombasi bile islemez akilli olsun tum dunya akillarini aliriz bir gecede
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı