Pentagon: ABD Ukrayna'nın olası Kırım operasyonunu destekleyecek

ABD Savunma Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, Ukrayna'nın Kırım'a operasyon düzenlemesi halinde Ukrayna ordusuna silah desteği vermeye devam edeceklerini açıkladı.

Pentagon: ABD Ukrayna'nın olası Kırım operasyonunu destekleyecek
Pentagon: ABD Ukrayna'nın olası Kırım operasyonunu destekleyecek
GİRİŞ 20.01.2023 03:29 GÜNCELLEME 20.01.2023 03:31
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Günlük basın toplantısında, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov'un, ABD'nin verdiği silahlarla Kırım'a operasyon yapacaklarına yönelik açıklamalarına ilişkin bir soruya yanıt veren ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, Kırım'ın Ukrayna toprağı olduğunu ve ABD'nin uzun zamandır bu konudaki pozisyonunu koruduğunu söyledi.

Singh, "Ukraynalıları her ne araç veya silah kullanırsa kullansın topraklarını geri alma konusunda destekleyeceğiz. Bunu başından beri ifade etmekten geri durmadık." dedi.

"OPERASYONLARLA İLGİLİ UKRAYNA ORDUSUNA BASKIDA BULUNMADIK"

Ukrayna ordusuna Kırım'ı alma konusunda taktik ve tavsiyede bulunup bulunmadıkları sorusuna Singh, operasyonlarını nasıl yürütecekleri konusunda Ukrayna ordusuna herhangi bir baskıda bulunmadıklarını ve bunun Ukrayna'nın kararı olacağını söyledi.

Singh, "Kırım Ukrayna'nın bir parçasıdır. Bunu başından beri açıkça ifade ettik. Eğer Kırım'a operasyon düzelemeye karar verirlerse bu karara kendi aralarında varacaklardır. Orası ülkelerinin, Rusya tarafından 2014'te yasa dışı olarak işgal edilmiş bir parçasıdır. Orayı geri alma hakları var." diye konuştu.

"KIRIM'A YÖNELİK BİR OPERASYONDA UKRAYNA'NIN YANINDA OLACAĞIZ"

Spesifik olarak Kırım'a yönelik bir operasyon olduğunda Ukrayna ordusuna silah yardımı yapıp yapmayacaklarına ilişkin sorusuna ise Singh, "Kırım'a yönelik bir operasyon da dahil savaştıkları sürece Ukrayna'nın yanında olacağız. Orası onların ülkelerinin egemen bir parçası ve orayı alma hakları var." yanıtını verdi.

ABD'nin İsrail ve Güney Kore'deki silah ve ekipmanlarını çekip Ukrayna'ya vermesine ilişkin bir soruyu da değerlendiren Singh, ABD'nin dünyanın dört bir yanındaki üslerinden ekipman ve silah çektiklerini ancak bunu Amerikan ordusunun harbe hazırlık kabiliyetine zarar vermeyecek şekilde yaptıklarını söyledi.

Hem İsrail hem de Güney Kore ile söz konusu silahların çekilmesini konuştuklarını belirten Singh, buralardan silah ve ekipman çekmenin ABD'nin stoklarının yetersiz kaldığı anlamına gelmediğini iddia etti.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 9
  • Morelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Yigitseniz gelin kendiniz savasin abd avrupa gelsin savassin zelenski manyak simdi silah diye yalvariyor abd avrupa ukrayna halkina bitiriyor zelenski hala abdnin agzina bakiyor yakinda ukrayna yikima ugrayacak rusya butun silahlarini hazir tutuyor olmadi secenek atom
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay be ne Pentagonmus, nasıl bir açıklama, yürü ve selenski arkanda dağ gibi kalleş şeytan abd var,, Gaziantep ❤️❤️❤️
    Cevapla
  • cahit 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce yeni işgal edilen yerleri kurtarın Kırım ı sonra kurtarın Kırım işgal edilirken cılız ses çıkartan batı Ukrayna nın diğer bölgelerinin işgaline Rusya yı cesaretlendirmiştir
    Cevapla
  • talip 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalan, diye ibrahim Tatlıses şarkısı vardı. Aynen o misal, Kırım ilhak edilirken ne yaptın hiçbirşey, zira hiçbirşey yapmayınca PUTİN Diğer ukrayna topraklarına saldırdı. Şimdi de çıkmış hikaye okuyor.
    Cevapla
  • zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukranyayi bitirecekler sonra da gelip cökecekler nasil mi ekonomisi bitik askeri bitik hersyeri yikik YANI Batiya teslim bayragi cekecekler bu bir YAHUDI planidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz