CIA Başkanı'ndan Kiev'e gizli ziyaret: Ukrayna'ya Rusya teminatı

CIA Direktörü Burns'ün geçen hafta gizlice Kiev'e giderek, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ve kurmaylarıyla görüştüğü; ABD'nin Ukrayna'ya, Rusya'nın saldırıları karşısında destek vereceğini teyit ettiği kaydedildi.

CIA Başkanı'ndan Kiev'e gizli ziyaret: Ukrayna'ya Rusya teminatı
CIA Başkanı'ndan Kiev'e gizli ziyaret: Ukrayna'ya Rusya teminatı
GİRİŞ 20.01.2023 09:06 GÜNCELLEME 20.01.2023 09:45
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ABD'nin saygın gazetelerinden Washington Post'a konuşan üst düzey yetkililer, CIA Direktörü William J. Burns'ün geçen hafta gizlice Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gittiğini yazdı.

RUSYA'NIN MUHTEMEL ASKERİ HAMLELERİNİ İLETTİ

İsmini açıklamayan yetkililer, Burns'ün Kiev'de Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüştüğünü söylerken, Burns'ün Rusya'nın gelecek hafta ve aylarda yapacağı askeri hamlelerle ilgili beklentilerini ve planlarını aktardığı kaydedildi.

RUSYA'YA KARŞI DESTEK SÖZÜ

Zelenski'yle kurmaylarının görüşmede, ABD ve Batı ülkelerinin destek vermeye devam edip etmeyeceğine dair sorular sorduğu belirtildi.

Bir yetkili, "Direktör Burns, Kiev'e giderek Ukraynalı istihbarat görevlileri ve Zelenski'yle görüşerek Ukrayna'ya Rusya'nın saldırıları karşısında destek vereceğini teyit etti" dedi.

UKRAYNA-RUSYA KONUSUNDA EN DENEYİMLİ İSİMLERDEN

Ocak 2022'de Rusya'nın Ukrayna'ya saldırabileceği konusunda uyarıda bulunduğu için Zelenski'yle kurmayları tarafından saygı duyulan bir figür olan Burns, ABD'nin eski Rusya Büyükelçisi olduğu için ABD hükümetinde Rusya konusunda en deneyimli isimlerin başında geliyor.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 6
  • hkalem 1 yıl önce Şikayet Et
    palyaço zelenski biraz da akil olsa abd ipiyle kuyuya inilmez
    Cevapla
  • Devx 1 yıl önce Şikayet Et
    Söz haaa. Hemde Abd. Abd nin verdiği sözler tersine çıkıyor. Abd 7 kocalı gürbüz misali.Birinin dediğini diğeri onaylamıyor.
    Cevapla
  • Danismend 1 yıl önce Şikayet Et
    CİA boşa gitmez vardır çıkarı Ukrayna halkını düşündüğünde değil gıda krizi ile ilgili belki tahılı kendi istedikleri ülke ve kişilere yönlendirmek için geçmiş tarihli anlaşmalar imzalayın v.s demiş olabilir .Ya da nükleer savaş için bir sebep bilemiyorum ama bunların gittiği hiç bi yerden hayır gelmiyor daha da perişan bi hal alıyor ortalık .
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika zelenski zaten yahudi ukrayna çantada birde putinin yerine bir yshudi daha getirirlerse yılların rusyası yıkılır abd sömürgesi oldumu karadenize maydonoz oldumu sıra Türkiyeye gelir ozaman kanal istanbulun kıymeti anlaşılır ama istanbuldaki azınlıkları ordan sürmemiz lazım yoksa ülkebaşına bela olacaklar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    vesayet savaşı yaparak koca bir ülkeyi oyucak edip yok etti abd ve avrupa kendi kanınızda boğulun ulraynanın başındaki şahıs bu kepazeşiğin baş rolü figuranlar ise vatanını koruyorum diye inandıkları liderin halkı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! PKK'ya kötü haber
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır