Pelin Kaya'nın Malta'da şüpheli ölümü: Kaza değil cinayet

Malta'da iç mimar olarak çalışan Pelin Kaya, doğum günü kutladığı sırada restorana giren araç tarafından ezildi. Araç sürücüsü Jeremie Camilleri'nin, yerde yatan Pelin'e taş attığı ve yardım etmek isteyenlere de engel olduğu belirtildi.

GİRİŞ 20.01.2023 09:45 GÜNCELLEME 20.01.2023 09:45
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Malta'nın Gzira kentinde meydana gelen olayda, Jeremie Camilleri'nin kullandığı siyah bir araç, önce benzin istasyonuna zarar verdi ardından da hemen yakınındaki fast-food restoranına girdi.

Olay sırasında restoranda arkadaşlarıyla doğum gününü kutlayan 30 yaşındaki Türk vatandaşı Pelin Kaya araç tarafından ezildi.

Görgü tanıkları, araç sürücüsünün, çarptığı Kaya'ya ayrıca taşlar attığını ve yardım etmek isteyenlere de engel olduğunu aktarmıştı.

Malta polisi, saldırgan tavırlar sergileyen araç sürücüsü Camilleri'yi elektro şok tabancasının yardımıyla gözaltına almıştı.

MAHKEMEYE ÇIKARILDI

Kaya ailesine hukuki danışmanlık sağlayan firma yetkililerinden edinilen bilgiye göre, 18 Ocak Çarşamba gecesi aracıyla daldığı restorandaki Pelin Kaya'yı ezen ve sonrasında da kendisine saldırıp, yardım edilmesini engelleyen Camillieri mahkemeye çıkarıldı.

Pelin Kaya'nın yakınlarının ve Türkiye'nin Valetta Büyükelçiliği yetkililerinin de hazır bulunduğu ilk duruşmada, Hakim Joe Mifsud, 33 yaşındaki Camillieri'nin kasten öldürme suçlamasıyla tutuklu yargılanmasına karar verdi.

Malta basınına duruşmadan yansıyan bilgilere göre, savunma tarafı, halihazırda psikiyatrik tedavi gördüğünü belirttikleri müvekkilleri Camilleri'nin bu nedenle Mount Carmel Hastanesi'ndeki adli tıp koğuşunda tutulmasına yönelik savunma yaptı. Ancak mahkeme, bu talebi kabul etmeyerek sanığın Corradino cezaevine gönderilmesine karar verdi.

"KASTEN İŞLENMİŞ BİR CİNAYET"

Duruşmada olayla ilgili bilgi veren polis müfettişi Keith Zahra, "Bu basit bir trafik kazası değil, kasten işlenmiş bir cinayet" dedi.

İlk duruşmanın ardından mahkeme çıkışında bir basın açıklaması yapan Pelin Kaya'nın dayısı Aykan Ceylan, "Pelin'le bizim bir parçamız gitti. Pelin, zeki ve harika bir insandı. Hayalleri ve arzuları vardı ve bunları Malta'da sürdürmeye karar vermişti. Pelin'in doğum gününde yaşanan bu acı olay yüzünden onun harika geleceği elinden alındı. Bir insanı bu vahşete iten şeyin ne olduğunu anlamıyoruz. İntikam değil, adalet istiyoruz ve adaletin tecelli etmesi için mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ceylan, kendilerine gösterdiği "olağanüstü destekten" ötürü Türkiye'nin Valetta Büyükelçiliği başta olmak üzere, gösterdiği dayanışma nedeniyle Malta halkına teşekkür etti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 14
  • murat44 1 yıl önce Şikayet Et
    Dış işleri ve konsolosluk davanın takipçisi olsun
    Cevapla
  • Hekimoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    batida yasamış biri olarak bizim insanımıza sasiyorum nedir nerden gelir bu hayranlık bakin afrikaya bakin orta doguya görürsünüz nasıl sömürücü nasıl bir katil olduklarını reis gecen bir şey söyledi yasadiginiz ingiltere avrupa sokaklarında alt üst yapilarinizda sömürdügünüz ülkelerin kani var dedi ne güzelde söyledi iste bati bu
    Cevapla
  • Maraz 1 yıl önce Şikayet Et
    Kriz efendi... Çok alaka bir yorum. Adam kendini elit sanan bir hasta. Genlerinde var olan sömürgenliğin ve beyaz tenin kendine ayrıcalık verdiğini düşündürdüğü saplantı... Burada asıl sorun senin öküzlüğün... Sadece sonuçları değil insan ve sebebleri de göz önünde bulundur...
    Cevapla
  • Kriz 1 yıl önce Şikayet Et
    Yuh be ne alaka bir yorum neyi neyle bağdaştırıyorsun böyle bir yorum sadece yapan kişinin kompleksini gösterir
    Cevapla
  • muhammet beyazal 1 yıl önce Şikayet Et
    hani bu gibi cinayetler batıda olmazdı? Onlar insancıl ve hoşgörülü insanlardı. Vahşice kimseyi öldürmezlerdi? Batıyı artık tanıyın lütfen. Abartmayın batılı insanını.
    Cevapla
  • Baha 1 yıl önce Şikayet Et
    Olay şu adam kiziin eski piskopat sevgilisidir ayrılmıştır adamda gelip öldürmüş....Allah rahmet eylesin...
    Cevapla
  • selim 1 yıl önce Şikayet Et
    tayla na sende batiyi cok yuceltiyorsun ! bati nin adalet sisteminin cok duzgun ve hakkaniyetli oldugunu dusunuyorsan cok yaniliyorsun.. ! hayaller ve gercekler bambaska !
    Cevapla
  • Nalan 1 yıl önce Şikayet Et
    Saçma sapan yorum yapmayın.Bir annenin feryadini duysaydınız.bu denli saçmalamazdınız.Pelin bu pisliği hiçbir şekilde tanimiyor
    Cevapla
  • Taylan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bravo Sherlock Holmes olayı çözdün!! Yahu adamın avukatları bile adamın akıl hastası olduğu savunması yapıyor, haberde bu yönde hiçbir ayrıntı yok. Hemen buldu, neymiş eski sevgili.. Keşke öyle olsa batıda eşe-sevgiliye yönelik böyle saldırılar cezayı ağırlaştırıcı neden ama görünen psikopat bi katil. Akli melekeleri ceza almasına yeter mi yoksa akıl hastanesinde kontrol altına alınacak, mahkeme buna karar verecek
    Cevapla
  • eksik haber..! 1 yıl önce Şikayet Et
    tamam da aralarında ilişki neydi..!tanışıyorlarmıydı ki..!
    Cevapla
  • Nalan 1 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl bir saçma yorum.kimsenin kimseyle bir tanışıklığı yok.
    Cevapla
  • Cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu nasıl bilinç altınız var. Önce benzin istasyonuna zarar vermiş. Onunladamı ilişkisi vardı.
    Cevapla
  • Derzeit 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir şey olmasa böyle olmazdı,ya reddedildi yada ayrıldı kadın...
    Cevapla
  • Ayasli 1 yıl önce Şikayet Et
    Eski sevgili olabilir,buu günlerde moda oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'i bugün kabul edecek
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı