Bursa'daki doğa olayı uluslararası basında manşet oldu

Bursa'da geçtiğimiz günlerde kuvvetli lodosla birlikte ortaya çıkan görüntüler, uluslararası basında da yer alarak UFO'ya benzetildi.

GİRİŞ 21.01.2023 12:59 GÜNCELLEME 21.01.2023 13:01
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Bursa'da geçtiğimiz günlerde kuvvetli lodos hayatı adeta felç ederken, deniz trafiğinde de aksamalar yaşandı.

Vatandaşlar rüzgarın etkisiyle uçan çatılar nedeniyle zor anlar yaşadı. Bu sırada Bursa semalarında mercek bulutu görüldü.

1 SAAT BOZULMADAN GÖKYÜZÜNDE KALDI

Kestel, Gürsu, Yıldırım, Osmangazi ve Nilüfer ilçelerinden görülebilen ve yaklaşık 1 saat bozulmadan kalan bulut, görenlerin ilgisini çekti. Birçok kişi gökyüzündeki bu doğa olayını cep telefonlarıyla kaydetti. Doğa olayı uluslararası basında da ses getirdi.

Uludağ üzerinde görüntülendi: Merak uyandırdı!Uludağ üzerinde görüntülendi: Merak uyandırdı!

Bursa'daki bulut gündem olmuştu! Nihat Hatipoğlu bu ayeti hatırlattıBursa'daki bulut gündem olmuştu! Nihat Hatipoğlu bu ayeti hatırlattı

BBC, UFO'YA BENZETTİ

İngiltere merkezli BBC haberinde, "Türkiye'de UFO benzeri bulutlar oluştu" diye yazdı. Haberin ayrıntısında ise, "UFO'ya benzetilerek optik yanılsama yaratan nadir bulut oluşumu Türkiye'de görüldü. Dalga benzeri model, merceksi bulut olarak biliniyor" dedi.

CNN: GÖRENLER ŞAŞKINA DÖNDÜ

ABD merkezli CNN International da UFO şeklindeki buluta yer verdi. Haberde, mercek bulutu adı verilen UFO şeklindeki bulutun, Türkiye'deki izleyicilerin dikkatini çektiğini yazdı.

"YAKLAŞAN FIRTINA ÖNCESİNDE GÖRÜLEBİLİR"

Fox Weather internet sitesi de "Bu hafta Türkiye üzerinde görülen bu esrarengiz bulutlar gibi merceksi bulutlar, genellikle dağların dorukları ve sırtlarının yakınında yüzer halde bulunur. Bu tür bulutlar, bir sonraki gün içinde veya yaklaşan fırtına öncesinde atmosferin nemlenmesi nedeniyle yağış sinyali olabilir" denildi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 14
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bursa semalarında uzun yıllardır bu görüntüler var, sebebi Kestel, Gürsu, Barakfakih ve Samanlı da yoğunlaşan Tekstil Boyahanelerinden arıtılmadan atmosfer e salınan baca gazları, yine aynı tekstil fabrikalarının eski teknoloji kömür kazalarında tam yanma sağlanmadan yakılan kömürlerin arıtılmadan atmosfer e salınan baca gazlarından kaynaklanan hava kirliliğinin bir sonucu, bu nedenlerle Bursa hava kirliliğinde Türkiye 2.si
    Cevapla
  • kaf.kum.Çıksın 1 yıl önce Şikayet Et
    Keşke imkan olsaydı bir dron uçurulup Bulut'un içine girseydi ve içinden görüntü alsaydı.
    Cevapla
  • TARIK 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayrı alamet değil bu yakın zamanda dünyada hiç görmediğimiz şeyler bizi bekliyor yüce ALLAH bizlere yardım etsin amin
    Cevapla
  • Türkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Depremin habercisi ola bilirmi
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    nazar boncuğu gibi görünüyor
    Cevapla
  • İsimsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence uzaylılar mekiklerini bizden saklamak için buluta şekline çevirdiler ;)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...