Kuveyt'ten, İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki

Kuveyt yönetimi, İsveç'te aşırı sağcı bir politikacı tarafından Kur'an-ı Kerim yakılmasını kınadı. Uluslararası toplumdan faillerden hesap sorma konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi istendi.

Kuveyt'ten, İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki
Kuveyt'ten, İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki
GİRİŞ 21.01.2023 21:23 GÜNCELLEME 21.01.2023 21:23
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Kuveyt Dışişleri Bakanı Salim Abdullah el-Cabir es-Sabah, Kuveyt haber ajansı KUNA'da yer alan açıklamasında, aşırı sağcı bir politikacının İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakmasını şiddetle kınadığını belirterek, bu tür eylemlerin Müslümanları provoke edeceği uyarısında bulundu.

"HESAP SORUN" ÇAĞRISI

Sabah, uluslararası toplumdan, bu tür kabul edilemez eylemleri durdurma, her türlü nefret ve aşırıcılığın önüne geçme ve bunların faillerinden hesap sorma konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini istedi.

Sabah ayrıca, "siyaset ile dini birbirinden ayırma, halklar arasında diyalog, hoşgörü ve barış içinde bir arada yaşama değerlerini yayma ve tüm ilahi dinlere yönelik her türlü hakareti önleme" çağrısında bulundu.

Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği yakınında Kur'an-ı Kerim yakmış, kalabalık polis korumasında gerçekleştirilen eylem sırasında Paludan'ın yanına kimsenin yaklaşmasına izin verilmemişti.

İsveç'te PKK/YPG destekçileri, yine Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı!İsveç'te PKK/YPG destekçileri, yine Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı!

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı sonrası AK Parti'den açıklamaİsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı sonrası AK Parti'den açıklama

Irkçı Rasmus Paludan, Kur'an-ı Kerim'i yaktı: Türkiye'den jet açıklamaIrkçı Rasmus Paludan, Kur'an-ı Kerim'i yaktı: Türkiye'den jet açıklama

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Gurbetten 1 yıl önce Şikayet Et
    Kuveyt'ten beklenen sadece Petrol vermiyoruz demesi yeter....
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ,soğuk ve sinsice diyor , NATO'ya girsinler , silahlanmazlarsa dokunmayacağını söylüyor . Lakin , içinden Hele İsveç , hele bi gir NATO'ya bak sana neler edeceğim diyor .
    Cevapla
  • Şems 1 yıl önce Şikayet Et
    Bugünlerde İsveç neden gündeme çok getiriliyor?
    Cevapla
  • kerem 46 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma ki onları gözlerin sabit duramayacagı bir güne erteler) İbrahim suresi selam ve dua ile
    Cevapla
  • SARÌYERLÌ 1 yıl önce Şikayet Et
    korkak ülke sevimsiz insanlar. halkı bozuk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu