Rusya'da eşi benzeri görülmemiş kare! S-300'ler idari binalara konuşlandı

Rusya Savunma Bakanlığı, Moskova'daki idari binalara S-300 hava savunma sistemleri kurulduğuna dair ortaya çıkan görüntülerin ardından tatbikatlar gerçekleştirildiğini açıkladı.

GİRİŞ 22.01.2023 07:21 GÜNCELLEME 22.01.2023 09:23
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in konutu ve Rusya Savunma Bakanlığı binası üzerine S-300 hava savunma sistemleri konuşlandırıldığına dair sosyal medyada çıkan görüntülerin ardından Rusya Savunma Bakanlığı açıklama yaptı. Bakanlık stratejik noktalarda S-300 hava savunma sistemleriyle tatbikatlar yapıldığını aktararak, "Moskova Bölgesi'nde, önemli askeri, endüstriyel ve idari tesislere yönelik hava saldırılarını püskürtmek için Batı Askeri Bölgesi Uçaksavar Füze Tugayı personeli ile tatbikat düzenlendi. S-300 uçaksavar füze sistemlerinin bataryaları tatbikat alanına ilerletildi. İlerleme sırasında askerler oluşturulan sahte sabotaj grubunun askeri konvoya düzenlediği saldırıyı geri püskürttü. Saldırıdan kurtulmayı başaran konvoy ilerleyişine devam etti. Batarya birimleri ve kompleksleri çatışma alanlarına yerleştirilerek görevlerine başladı" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında stratejik hedeflere ulaşan askeri birimlerin elektronik ortamda belirlenen hedefleri füzelerle vurduğu belirtilerek, "Uçak ve balistik füzeleri simüle eden hedeflerin tespitinin ardından uçaksavar birimleri elektronik füze fırlatmaları gerçekleştirdi. Savaş tatbikatında toplamda 150'fen fazla asker, 30'dan fazla silah ve askeri özel ekipmanlar yer aldı" denildi.

KAYNAK: İHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 35
  • konuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki Ukrayna'ya kademeli olarak çok sert silahlarla saldıracak en ufak bir risk de almak istemiyor.
    Cevapla
  • Qwerty 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna rusyanın içinide vuruyor onedenle önlem almışlar
    Cevapla
  • anti fetö 1 yıl önce Şikayet Et
    Neyi anlamadığını açsana bizde açıklayalım
    Cevapla
  • vay be arkadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    rusyada rus binalarına savunma silahları konuyorsa rusya avrupada birkaç devleti daha vuracak anlamına gelir ikinci bir anlamıda ukrayna eliyle rusyaya amerika saldıracak gibi rusya türkiyede darbe olacağını bilmişti.rus ayısı kalkdı amerikayı avrupayı sixxkmeden duramaz diyrum
    Cevapla
  • Taha 1 yıl önce Şikayet Et
    Mesele kendi ülkesine sadık hükümetleri devirip yerlerine kukla rejimler getirip, küresel şeytani düzeni oluşturmak.Bizdeki ekonomik sıkıntılar da bu sebepten kaynaklı.Şimdi çok bilmiş cahiller komplo teorisi derler.Siz sahte hayatınızda uyumaya devam edin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri