Afganistan'da 'şüpheli' salgın: 21 kişi öldü!

Afganistan'ın Badahşan eyaletinde sağlık ekiplerinin henüz tespit edemediği şüpheli salgın nedeniyle 21 kişi hayatını kaybetti.

GİRİŞ 22.01.2023 11:40 GÜNCELLEME 22.01.2023 11:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Badahşan vilayetinde "şüpheli" salgın nedeniyle 21 kişi yaşamını yitirdi.

Badahşan yerel yetkilileri, Vahan ilçesine bağlı Pamir bölgesinde sağlık ekiplerinin henüz tespit edemediği "şüpheli" bir salgının yayıldığını duyurdu.

Son iki haftada salgına yakalanan 21 kişinin hayatını kaybettiğini bildiren yetkililer, hastalığın tespiti için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Öte yandan Taliban hükümetinin Sağlık Bakanlığı, bölgeye sağlık ekiplerinin Tacikistan üzerinden ulaştığını kaydetti.

Badahşan'ın Çin, Pakistan ve Tacikistan sınırında bulunan Pamir bölgesinde Afganistan vatandaşı Kırgızlar yaşıyor.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • eski türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Tesbit edebilen ekıpmanlar varmi?
    Cevapla
  • İşgal 1 yıl önce Şikayet Et
    Üsler, biyolojik laboratuvarlar.
    Cevapla
  • ○DOĞU●BATI 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahim sen yardım et, senin rızan için başını savaşlardan dolayi kaldiramamış bu kardeşlerimizden acil yardimlarini gonder, senin muslumanim diyen kulların dünya mal mülk sevgisi ile meşgul olmaktan,kurani kerimine yakılmasına bile sessiz kalacak kadar gaflete düşmüş iken yardımı onlardan değil mecburen yine senden istiyorum.bu kardeşlerime yardım et Allahim,yardım et Allahim,yardım et...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...
Özel hastanede yenidoğan vurgunu