Zelenskiy 5 valiyi görevden aldı!

Rusya'nın Ukrayna saldırılarında 11 ay geride kaldı. Cephe hattında çatışmalar sürerken, Ukrayna bir yandan da yolsuzluk skandallarıyla çalkalanıyor.

Zelenskiy 5 valiyi görevden aldı!
Zelenskiy 5 valiyi görevden aldı!
GİRİŞ 25.01.2023 04:17 GÜNCELLEME 25.01.2023 04:48
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Alman üretimi tankların yolunu gözleyen Ukrayna yönetimi, iç siyasette krizle çalkalanıyor.

Savaşın en hareketli cephelerinden beş bölgenin valileri görevden alındı. Üst düzey isimlerden de istifa haberleri geldi.

İstifalar ve görev değişiklikleri, Ukrayna Altyapı Bakan Yardımcısı İvan Lukerya'nın jeneratör alım ihalesinde 400 bin dolar yolsuzluk yaptığının ortaya çıkmasının ardından geldi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, kadrolarda değişikliğe gidildiği haberini paylaştı. Kiev, Sumi, Dnipropetrovsk, Herson ve Zaporijya'nın valileri görevden alındı.

ART ARDA İSTİFALAR

Aralarında Savunma Bakanı Yardımcısı Vyaçeslav Şapovalov ve Başsavcı Yardımcısı Aleksey Simonenko’nun bulunduğu isimler de istifa etti.

Birliklere gıda ve mühimmat tedarikinden sorumlu Savunma Bakan Yardımcısı Şapovalov'un gıda tedarikinde fazla ödeme yaptığına dair haberler de basına yansımıştı.

HÜKÜMET YETKİLİLERİNE "YURT DIŞINDA TATİL" YASAĞI

Ukrayna Lideri Zelenskiy ayrıca hükümet yetkililerinin tatil için ülkeden çıkmalarını yasakladı.

Bu kararda Başsavcı Yardımcısı Simonenko'nun İspanya'da tatil yapmasının etkili olduğu belirtiliyor.

Yeni karara göre bir devlet memurunun resmi görevlendirme olmadan yurt dışına çıkması mümkün olmayacak. Zelenskiy, Ukraynalı üst düzey yetkililerin savaş devam ederken yaptıkları tatilleri eleştirdi.

Ukrayna lideri, "Dinlenmek istiyorlarsa, kamu hizmeti dışında dinlenirler. Yetkili isimler, artık tatil veya diğer hükümet dışı amaçlar için yurtdışına seyahat edemeyecekler" dedi.

Zelenskiy'nin yardımcısı Mihailo Podolyak ise sosyal medyadan "Başkan toplumu görüyor ve duyuyor. Ve halkın önemli bir talebine doğrudan yanıt veriyor; herkes için adalet" açıklamasında bulundu.

Ukrayna Başbakanı da istifaların ardından yolsuzlukla mücadele sözü verdi.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • ibowien 1 yıl önce Şikayet Et
    Anlamıyorum putin bu şarlatana gerçekden uzun zaman verdi
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu şarlatan ortadan kalkmadıkça ukrayna toparlanamayacak.
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey Ukraine kalbimiz seninle
    Cevapla
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt