Almanya ve ABD'nin tank hamlesi Rus medyasında bomba etkisi yaptı: Meclisi yok edelim

ABD ve Almanya'nın aylardır süren tartışmaların ardından Ukrayna'ya tank göndermeyi planlaması Rus medyasını kızdırdı. Putin'e darbe olarak nitelendirilen adım karşısında nükleer saldırı çağrısı yapıldı.

Almanya ve ABD'nin tank hamlesi Rus medyasında bomba etkisi yaptı: Meclisi yok edelim
Almanya ve ABD'nin tank hamlesi Rus medyasında bomba etkisi yaptı: Meclisi yok edelim
GİRİŞ 25.01.2023 13:46 GÜNCELLEME 25.01.2023 13:49
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

ABD ve Almanya'nın aylardır süren tartışmaların ardından Ukrayna'ya tank göndermeyi planlaması Rusya’yı kızdırdı.

New York Times gazetesine konuşan adı açıklanmayan bir yetkili, Ukrayna'ya gönderilecek tank sayısının 30 ile 50 arasında değişebileceğini söylemişti.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz da bugün Ukrayna'ya Leopard tanklarının sevkiyatına onay verdi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise dün yaptığı açıklamada Ukrayna'ya "Leopard" tankı göndermesi halinde Almanya ile ilişkilerin olumsuz yönde etkileneceği açıklamasını yapmıştı.

RUS MEDYASINDA BOMBA ETKİSİ

Almanya ve ABD’den peş peşe gelen haberler Rus medyasında bomba etkisi yaptı. Rus televizyon kanalına konuşan Moskova Ortadoğu Enstitüsü başkanı Yevgeny Satanovsky nükleer saldırı çağrısı yaptı.

"MECLİSİ BOMBALAYALIM!"

Sovyetler Birliği’nin 1941'de Berlin'i bombaladığını hatırlatan Satanosvy nükleer füzelerle Alman meclisini yok etme çağrısı yaptı.

Rus medyasında, Rusya’nın Almanya’nın Polonya’dan Ukrayna’ya gönderilecek Leopard tanklarına onayını, ülkenin savaşa doğrudan katılımı olarak gördüğüne dikkat çekildi.

PUTİN'E DARBE

Rus devlet televizyonu Rossiya-1'in sunucusu Vladimir Solovyov da Almanya’nın tank hamlesini Putin’e karşı bir darbe olarak nitelendirdi ve Almanya’nın bu adımla savaşın doğrudan bir tarafı haline geldiğini belirtti.

Satanosvy  "Artık Almanya'yı çatışmanın doğrudan bir tarafı olarak gördüğümüze dair net ve kararlı bir mesaj göndermenin zamanı geldi ve 2. Dünya Savaşı'nın hatıralarını yeniden canlandırıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 22
  • gercek 1 yıl önce Şikayet Et
    50 tane tank mi ruslarin kaderini belirleyecek rusya zaten tank cenneti ulke elinde en az 10bin tank var
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Batı rusyayı artarktikadaki buzullar gibi zayıflatıyor, eriyiyor. Rusya nasıl bu oyuna geldi. Yarın anlasa da çok geç olacak. Çünkü zayıf bir rusya iç ve dış düşmanları rusya içlerine kadar sirayet ederler.
    Cevapla
  • Murat44 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusyayı zorluyorlar nükleer için
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    rusya hakli burda
    Cevapla
  • Siyami Yaman 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben Almanya da yasiyorum ne nukleeri ya yazik degil mi bize...nasil gelicez Turkiye'ye o zman devletimiz bize yardim etsin !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı