PKK ve FETÖ'yü hedef aldı, Almanya rahatsız oldu

Almanya'da yaptığı konuşmada terör örgütlerinin kirli yapılanmasına değinen AK Partili vekil Mustafa Açıkgöz, Alman medyası tarafından hedef alındı. PKK yandaşlarına özgürlük sağlayan Alman makamları, AK Partili vekile tepki gösterdi.

PKK ve FETÖ'yü hedef aldı, Almanya rahatsız oldu
PKK ve FETÖ'yü hedef aldı, Almanya rahatsız oldu
GİRİŞ 26.01.2023 15:52 GÜNCELLEME 26.01.2023 17:48
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Almanya’nın Neuss kentinden Türklerle bir araya gelen AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, bir konuşma yaptı. Açıkgöz, terör örgütü PKK ve FETÖ'ye dikkat çekerek, “Onlara Türkiye'de yaşam hakkı tanımadığımız gibi Almanya'da da tanımayacağız. Bunlara Türkiye'de yer vermeyeceğiz. Allah'ın izniyle orada bitirdik, dünyanın neresinde olursa olsun saklandıkları delikten çıkarıp yok edeceğiz” dedi.

FETÖ'NÜN HEDEFİ OLDU

Terör örgütleri aleyhindeki bu sözler üzerine Almanya'da yuvalanan firari PKK ve FETÖ mensupları, Açıkgöz hakkında medya linci başlattı.

FETÖ ve PKK terör örgütlerinin aleyhinde söylediği sözlerin ardından, hedef haline getirildi. Alman medyasının linç girişiminde bulunduğu AK Partili Mustafa Açıkgöz’ü Almanya Dışişleri Bakanlığı da hedef aldı. FETÖ firarisi Oğuzhan Albayrak ile Eren Güvercin, Açıkgöz'ü hedef tahtasına oturttu.

Sosyal medya hesabından Almanca paylaşım yapan FETÖ mensubu Eren Güvercin "AK Parti milletvekili Mustafa Açıkgöz, nefret söylemi yürütüyor ve Almanya'daki teröristleri avlamakla tehdit ediyor." şeklinde ifadeler kullandı.

"YAZDIK SENİ" TEHDİDİ

Bir diğer FETÖ üyesi Oğuzhan Albayrak, yaptığı paylaşımda, AK Parti'li vekili "yazdık seni" diyerek şu sözlerle tehdit etti:

"Türkiye’de uygulayageldiğiniz, muhalifleri korkutma, sindirme ve susturma politikalarını Almanya’da devam ettiremeyeceksiniz. Türkiye’nin aksine, Almanya’da yargı bağımsız ve tarafsızdır, temel hak ve hürriyetler koruma altındadır. Yazdık seni @kulmustafa77_ac ...."
 

ALMAN MEDYASI DA HAREKETE GEÇTİ

FETÖ üyelerinin AK Parti'li Mustafa Açıkgöz'ü hedef gösterip tehdit etmesinin ardından devreye Alman medyası girdi. “Deutsch Türkischer Journalismus und Recherche e.V. (DTJ Recherche)” ait olan “Dtj-online” isimli internet sitesi ile Frankfurter Rundschau gazetesi, Açıkgöz'ün sözlerini 'nefret söylemi ve tehdit' olarak nitelendirdi. 

Haberlerde, kendisini "KHK'lı diplomat" olarak tanımlayan ve FETÖ propagandası yapan Human Rights Defenders (HRD) Derneği sözde Genel Sekreteri Oğuzhan Albayrak ile 'Alhambra Derneği Başkanı' Eren Güvercin'in provokatif söylemlerine yer verildi. 

Dtj-Online'ın haberde kullandığı 'silahlı' fotoğraf ise dikkat çekti.

AÇIKGÖZ'E TOPLU DAVA AÇTILAR

FETÖ üyeleri, AK Partili Açıkgöz'e yönelik dava açtığını açıkladı. FETÖ iltisaklı HRD tarafından açılan dava sayısının 1725'i bulduğu öne sürüldü.  

ALMANYA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Açıkgöz hakkında dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Türk Büyükelçiliğini bu konuşma ile ilgili davet ettikleri belirtilerek, “Neuss'ta bir Türk milletvekilinin yaptığı gibi görüntüler tekrarlanmamalıdır. Kışkırtma ve nefret söyleminin Almanya'da yeri yoktur” denildi.

Alman polisi korumasın terör örgütü PKK'lıların düzenlediği eylemlerden biri

ALMANYA'DAKİ FETÖ PROPAGANDA ARAÇLARI

Dtj-Online ile Frankfurter Rundschau, FETÖ'yü destekleyici yayınlar yapıyor. Almanya'da gündem oluşturma çabasındaki bu yayın organları Türkiye karşıtı propaganda haberleriyle dikkat çekiyor.

(Google Translate aracılığıyla Almancadan Türkçeye çevrilmiştir.)

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 36
  • Murat gözükara 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın neresine giderse gitsin fetöcüler ve pkklılar tek tek etkisiz hale getirip yok edecez... Her an ölüm korkusuyla yaşıyacak lar dağlar bitiyor... İstihbarat dünyaya dağılacak ve tek tek yok edecek hepsini...
    Cevapla
  • KaraVeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada özgürlük sadece İslam'a karşı olursan, Türklere laf edersen, Lgbt sevici olursan, Pkk lı, yesidi, fetöcü olursan var. Ama Almanyaya gelip böyle konuşma yaparsan, ozaman insan hakları, özgürlük, safsatası ortaya atılır. Herkes uluyorsa, bilinki doğru yoldayız.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Hanzolar gebermiş hanzolar dağlarda leş oldunuz hanzolar
    Cevapla
  • DERVİŞBABA 1 yıl önce Şikayet Et
    Teröristleri çok seviyorlarsa evlerini, arabalarını,işlerini eşlerini onlara versinler.
    Cevapla
  • gecit yok 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar zaten bir kivimcim bekliyorlar, hazirlar saldirmaya.. Irkcilarin ta kendisi, ben hic sasirmadim... Bizde yola devam..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?