Paludan: İsveç NATO'ya girene kadar her cuma Kur'an-ı Kerim yakacağım

İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakan Danimarkalı siyasetçi Rasmus Paludan, Ankara, İsveç'e NATO'ya giriş izni verene kadar her cuma Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakacağını duyurdu.

Paludan: İsveç NATO'ya girene kadar her cuma Kur'an-ı Kerim yakacağım
Paludan: İsveç NATO'ya girene kadar her cuma Kur'an-ı Kerim yakacağım
GİRİŞ 26.01.2023 23:01 GÜNCELLEME 27.01.2023 13:46
Bu Habere 277 Yorum Yapılmış

Geçen hafta İsveç'in başkenti Stockholm'deki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakan aşırı sağcı Danimarkalı siyasetçi Rasmus Paludan'dan yeni tehdit geldi.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği ile başlayan krizi körükleyen Paludan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendiği paylaşımında bundan böyle her hafta bir Kur'an-ı Kerim yakacağını duyurdu.

İsveç vatandaşlığı da bulunan Danimarkalı Paludan, "İsveç NATO üyesi olana kadar her cuma Kopenhag'daki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an yakacağım" dedi.

Bugün Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da 3 kere Kuran yakacağını belirten Paludan, "Bugün bir caminin önünde Kur'an yakacağım, bir kez Rusya Büyükelçiliği önünde yakacağım bir kez de Türkiye Büyükelçiliği önünde yakacağım" dedi.

Danimarka'da Paludan'ın böyle çirkin bir eylem gerçekleştirmesi için izin almasına gerek duyulmazken, sadece yetkililere 24 saat önceden haber vermesi gerekiyor.

Paludan, "Bunun Erdoğan'ın hatası olduğunu duyuracağım. O, İsveç'i NATO'da istemiyor fakat ben ona ifade özgürlüğünü öğreteceğim" dedi.

Her cuma günü yerel saatle 14.00'te Kur'an-ı Kerim yakacağını belirten Paludan, "Eğer İsveç'i NATO'ya alırsa hayatım boyunca Türkiye Büyükelçiliği önünde asla Kur'an-ı Kerim yakmayacağım" ifadesini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 277
  • Niksar'lı mithat 1 yıl önce Şikayet Et
    Katli vaciptir sürüngenin..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu buna yetişip işini bitirecek bir müslüman yokmu
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    onu biri vursun artik
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    kafiroğlu kafir ALLAH seni kahreylesin
    Cevapla
  • Özakn 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım bütün müslümanlara yardım et
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBAN'la vergi kaçıran yandı - Gazete manşetleri
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı