Bill Gates'ten 2030 için korku senaryosu! Ukrayna'ya ağır suçlamalarda bulundu

ABD'li multimilyarder Bill Gates, Ukrayna'nın dünyanın en kötü ve yozlaşmış devletlerinden biri olduğunu ve bir avuç zengin tarafından kontrol edildiği iddiasında bulundu. Gates, ayrıca 2030 için korkutan senaryoyu açıkladı.

GİRİŞ 26.01.2023 23:16 GÜNCELLEME 26.01.2023 23:20
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Son zamanlarda Kovid-19 pandemisiyle ilgili enteresan açıklamalarda bulunan Microsoft'un kurucusu Bill Gates, ABD'li düşünce kuruluşu Lowy Institute'ün düzenlediği etkinlikte tuhaf ifadeler kullandı.

BILL GATES'TEN AĞIR SUÇLAMALAR

Sputnik'in haberine göre Gates, "Ukrayna devlet dünyanın en kötülerinden biri, yozlaşmış ve birkaç zengin tarafından kontrol ediliyor" sözlerini kaydetti.

Gates, "Demek istediğim, Ukrayna halkı için gerçekten talihsiz bir durum" diye ekledi.

2030 İÇİN ENDİŞELENDİREN İDDİALAR

Gates, bu hedeflere ulaşmanın Ukrayna savaşı nedeniyle mümkün olmadığını savundu:

"Savaş, kaynakları israf edenler açısından geriye gitmek için listenin başında yer alıyor. Savaşı ne kadar çabuk bitirirsek o kadar iyi. BM, 2030 için kalkınma hedefleri belirledi. Sürdürülebilir kalkınma adlı hedeflere ulaşamayacağız."

"GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELER ÜZERİNDE GIDA VE GÜBRE MALİYETİ ÜZERİNDE BÜYÜK ETKİSİ VAR"

Büyük sorunların savaş nedeniyle unutulduğunu belirten Gates, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Ukrayna'daki savaş sona erecek. Orada harcanan kaynakları anlıyorum, bu korkunç bir trajedi. Bu trajedinin gelişmekte olan ülkeler üzerinde, gıda ve gübre maliyeti üzerinde büyük etkisi var."

BATI BASINI SANSÜRLEDİ

ABD'li milyarder Gates, Ukrayna'ya dair tartışmalı açıklamalarda bulunurken, ifadeleri Batı basını tarafından sansürlendi.

UKRAYNA'DAKİ YOLSUZLUK SORUŞTURMALARI

Daha önce Ukrayna'da devlet yetkililerinin yolsuzluğa karıştığının ortaya çıkmasıyla bir dizi görevden alma gerçekleşmişti.

Zelenskiy, yolsuzluğa müsamaha gösterilmeyeceğini belirtmiş ve ülkenin kronik sorunu olan yolsuzluğun ortadan kaldırılmasına yönelik önemli kararlar alınacağı sözünü vermişti. Zelenskiy, "Şunun net olmasını istiyorum: geçmişte olduğu gibi, devlet kurumlarına yakın çeşitli insanların ya da tüm hayatlarını bir sandalyenin peşinde geçirenlerin yaşam tarzına geri dönüş olmayacak" ifadelerini kullanmıştı.

Ülkedeki yolsuzluk soruşturmaları kapsamında 5 bölge valisinin görevine son verilmiş, aralarında Savunma Bakan Yardımcısı'nın bulunduğu isimler de istifalarını sunmuştu.

Bill Gates’ten yeni pandemi açıklaması: Covid-19’dan daha kötü ve insan yapımı olacakBill Gates’ten yeni pandemi açıklaması: Covid-19’dan daha kötü ve insan yapımı olacak

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 38
  • erdal 1 yıl önce Şikayet Et
    zavallılara savaşa soktunuz şimdi de türlü türlü yalanlar meydan geniş oynayın bakalım.
    Cevapla
  • ismet 1 yıl önce Şikayet Et
    ya birazcıkta Allahtan korksanız
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce soytarıyı başkan yaptırdılar sonra ülkeyi mahvettirdiler şimdi suçu soytarıya atıyorlar.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Elindeki serveti insanlığın başına bela olmuş bir kahin,oyna bakalım...Karunu bilmiyorsundur!
    Cevapla
  • Asım 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylüyor. Yoksa bu duruma şuursuzca düşmezdi. Başındaki de şowmen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!