Bir ülkeden daha Türk İHA'larına yeşil ışık! Övgüler dizdi

Tayland Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Don Pramudwinai, Türk İHA'larıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Bir ülkeden daha Türk İHA'larına yeşil ışık! Övgüler dizdi
Bir ülkeden daha Türk İHA'larına yeşil ışık! Övgüler dizdi
GİRİŞ 27.01.2023 06:52 GÜNCELLEME 27.01.2023 06:59
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Tayland Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Don Pramudwinai, "İHA'lar hususundaki ilerlemeler, gelişmeler bizim için de ilgi çekici. Sadece askeri amaçlar için değil, diğer amaçlarda da bu İHA'ların üretilmesi tabii ki de Tayland'ın da ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte" ifadesinde bulundun.

Pramudwinai, Türkiye-Tayland İkinci Ortak Eylem Planı imza töreninin ardından basına açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de bulunmasının iki nedeninden birinin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmek olduğuna işaret eden Pramudwinai, "(Çavuşoğlu ile görüşmek) Hiçbir zaman böyle bir fırsatı kaçırmam. Her zaman çok taraflı forumlarda bir araya gelme fırsatını değerlendiriyoruz." dedi.

Pramudwinai, öte yandan Türkiye-Tayland Ekonomik ve Teknik İşbirliği Karma Komitesi Dördüncü Dönem Toplantısı'nı gerçekleştireceklerini belirterek ziyaretinin hem iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 65. yılına, hem Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılına denk geldiğini söyledi.

Bakanı Çavuşoğlu ile görüşmesinin verimli geçtiğine işaret eden Pramudwinai, başlıca görüştükleri alanın ticaret ve yatırım ilişkilerinin güçlendirilmesi olduğunu aktardı.

İHA'LARA ÖVGÜ

Pramudwinai, Türk ve Taylandlı firmaların gelecek dönemde karşılıklı yatırımlar yapacağına ve savunma sanayisinin de gündeme geldiğine işaret ederek "İHA'lar hususundaki ilerlemeler, gelişmeler bizim için de ilgi çekici. Sadece askeri amaçlar için değil, diğer amaçlarda da bu İHA'ların üretilmesi tabii ki de Tayland'ın da ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte. Farklı hizmet alanlarında da ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte." değerlendirmesinde bulundu.

Pramudwinai, güvenlik diyaloğunun iki ülke arasındaki önemli platformlardan biri olduğuna işaret ederek ikili ilişkilerdeki önemli hususları ele almayı sürdüreceklerin kaydetti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • Kursat 1 yıl önce Şikayet Et
    27 ülke almışken icteki ve dıştaki mihrahraklar şer odakları karalıyor dokunacagız diyor hacl Bazı mihraklar karalasada begenmesede üretime devam tum dunya begenmis 27 ulke sirada bekliyor Turkiye düsmanlari catlasin uretenlerden vesile olanlardan ALLAH razi olsun
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünya siha ihalarimiz konuşuyor takdir ediyor bizim içimizde satılmışlar hainler bunlar bunlar durdurmak için elinden geleni yapıyorlar bebecanlar onun için sonuna kadar sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan ve Bahçeli ile yola devam büyük Türkiye için
    Cevapla
  • Mhp 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardes muhalefet oy veren insanlardan t.c insanları tabi siz t.c diyemiyorsunuz
    Cevapla
  • Cenk 1 yıl önce Şikayet Et
    Kağıttan bu ne yapacak Tayland
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Hangi partiden olursanız olun.. Ülkemizin çıkarlarıni hangi lider gözetiyorsa oyunuzu ona verin. Amaaaa C partisi oradan çıkıp bunlar makettir, buraları kapatacağız diyorsa orada bir düşünün. Demekki bu ve bunun gibiler vatanın çıkarlarını hiçe sayıyor demektir. Eskisi gibi boynu bükük bir T.C. istemektedirler. Yani ülkeyi dış güçlerin emrine bırakacaklar . Ezik TÜRKİYE YOK ARTIK. UYAN GÜZEL ÜLKEM!!! ERDOĞAN TEK LİDER!!!
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhalif kesimin şunu demesini beklerdim. Makete bu kadar ilgi varken kim bilir gerçeğini yapsak ne çok satar. Biz de oturur gülerdik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti