Fransa yerine Türkiye'ye verdiler, komşu şaşkına döndü!

Türkiye ile Pakistan arasında imzalanan anlaşma Yunan basınında hazımsızlığa nedenj oldu. Pakistan'ın Fransız yapımı denizaltılarının Fransa tarafından değil Türkiye tarafından modernize edildiğini yazdı.

GİRİŞ 27.01.2023 12:35 GÜNCELLEME 27.01.2023 12:42
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Pakistan'ın sahip olduğu Fransız yapımı Agosta 90B Sınıfı denizaltıların yarı ömür modernizasyonunu içeren ihaleyi Türkiye'nin üretici firmaya karşı kazanması Yunanistan'da büyük ses getirdi.

Yunan basını, Türkiye ile Pakistan arasında denizaltı anlaşması karşısında yaşadığı hazımsızlığını manşetlere taşıdı.

"TÜRKİYE TEHLİKELİ BİR OYUN OYNUYOR"

"Türkiye, Fransız denizaltılarıyla tehlikeli bir oyun oynuyor" başlığıyla konuyu gündeme taşıyan Yunan basını, "Pakistan'ın Fransız yapımı denizaltıları Fransa tarafından değil Türkiye tarafından modernize ediliyor" değerlendirmesinde bulundu.

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ'nin Pakistan ile yapılan anlaşma kapsamında ilk denizaltının Nisan 2021'de teslim edildiğini ikincisinin Aralık 2022'de kullanıma sunulduğunu, üçüncü denizaltı için ise çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Haberde STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Özgür Güleryüz'ün açıklamalarına yer verildi;

"Bu proje bizim için gerçekten kritik bir proje. Üretici firmaya karşı kazandığımız bir ihale. Yurt dışında çok fazla örneğini göremezsiniz. Üretici firmalar dışında bu yetkinliğe sahip firma sayısı çok fazla yok. Bu denizaltı modernizasyonuyla STM, denizaltı konusundaki yetkinliğini ispatlamış oldu. Birçok yerli ve milli firmamızın bizle beraber ihracat yapmasına kapı açmış olduk. Bu tarz platformlara, denizaltılara sahip ülkelere de mesaj olmuş oldu. Çünkü üretici firma dışında STM, çok kapsamlı bir modernizasyonu yurt dışında, Pakistan'da gerçekleştirdi. Üçüncü denizaltı için çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor. Ülkemizin denizaltı gibi çok ileri teknoloji içeren stratejik bir alanda gerçekleştirdiği ilk mühendislik ihracatı. 50'ye yakın alt yüklenici firmamız var. Bu projeyle hepimiz için yeni bir kapı açıldı"

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 69
  • mmed 1 yıl önce Şikayet Et
    neden ingilizce arkadaş urduca konuş
    Cevapla
  • Power 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence asıl korkusu; olası bir Türkiye/ Yunan mevzusuna karşı Pakistan bu araçları Türkiye'nin insiyatifine bırakabilir korkusu
    Cevapla
  • AHMET MITHAT OZTURK 1 yıl önce Şikayet Et
    Silahlarını fransadan alan ülke fransa ne isterse onu yapar. Türkiye den alan ülke türkiye ile birlikte hareket eder.
    Cevapla
  • NazmiA68 1 yıl önce Şikayet Et
    Artık dijital alemdeyiz güvenliğiiniz gavura teslim edilemeyecek kadar hassas onlarda saddamın akıbetine uğramamak için bzi deniz altımızı biz emin ellerde modernize temk isitiyoruz demişler
    Cevapla
  • Hakan 27 1 yıl önce Şikayet Et
    İt ürür kervan yürür işte.
    Cevapla
  • Erman x 1 yıl önce Şikayet Et
    Komşu değil düşman diyelim. Onlar bize diş biledikçe biz iyimser yaklaşıyoruz. Ne kaybediyorsak bundan kaybediyoruz zaten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama