9 Filistinlinin öldürülmesine ilişkin ABD'den açıklama!

ABD Dışişleri, İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'da Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskında 9 Filistinliyi öldürülmesi üzerine yaptığı açıklamada, Batı Şeria’daki şiddet olaylarından derin endişe duyduklarını bildirdi.

9 Filistinlinin öldürülmesine ilişkin ABD'den açıklama!
9 Filistinlinin öldürülmesine ilişkin ABD'den açıklama!
GİRİŞ 27.01.2023 07:40 GÜNCELLEME 27.01.2023 07:40
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Lübnan asıllı ABD vatandaşı gazeteci Şirin Ebu Akile’nin de öldürüldüğü Cenin’de 9 Filistinlinin hayatını kaybettiği baskın üzerine açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, şu ifadeleri kullandı:

"İsrail ve Filistin yönetiminin karşı karşıya kaldığı oldukça ciddi güvenlik zorluklarının farkındayız ve sivillere yönelik saldırıları planlayan ve gerçekleştiren terörist grupları kınıyoruz. Hayatlarını kaybeden masumların yasını tutuyor, yaralanan sivillerin acısını paylaşıyoruz."

Price, gerilimi azaltılması ve sivil kayıplarının önlenmesi için tarafların birlikte çalışması gerektiğine vurgu yaparken, “Batı Şeria'daki şiddet döngüsünden derin endişe duyuyoruz.” ifadelerine yer verdi.

İsrail güçlerinin Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı'na sabah saatlerinde düzenlediği baskında 9 Filistinli öldürülmüştü.

İsrail askerlerinin Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te açtığı ateş sonucu yılbaşından bu yana biri kadın 5'i çocuk toplam 29 Filistinli hayatını kaybetmişti.

GEÇEN YIL 220 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail güçleri, son dönemlerde işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli beldelerine baskınlar düzenliyor ve Filistinlileri gözaltına alıyor.

Baskınları protesto eden Filistinlilere plastik merminin yanı sıra sık sık gerçek mermiyle müdahale eden İsrail askerleri ile Filistinli gruplar arasında özellikle Cenin ve Nablus gibi bölgelerde çatışma çıkıyor.

Birleşmiş Milletlerin açıkladığı verilere göre, BM'nin 2005'te bölgede kayıt tutmaya başlamasından sonra 2022, Batı Şeria'da en kanlı yıl olarak kayıtlara geçti.

Filistin Sağlık Bakanlığına göre İsrail güçleri, 2022 boyunca 168'i işgal altındaki Batı Şeria'da, 52'si abluka altındaki Gazze Şeridi'nde olmak üzere aralarında 48 çocuğun da bulunduğu 220 Filistinliyi öldürdü.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Sütçü imam. 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey kafir siyonist yahudi hesap günü çok yaklaştı inşallah osmanlı mazlumların intikamını çok yakında sizden alacak boşuna sevinmeyin
    Cevapla
  • silke 1 yıl önce Şikayet Et
    !,7 Milyar nofuslu islam alemine kafa tutuyor, israil . Bizde ebabil kuslarini bekliyoruz. Eger , ebabil kuslari cikip gelse önce müslümanlari TASLAR. Demisti rahmetli ERBAKAN.
    Cevapla
  • DURSUN 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman dünyası küçücük İsraili hakkından gelemedi yuh size yuh Müslüman bozuntuları
    Cevapla
  • Karslı 1 yıl önce Şikayet Et
    zalimler için yaşasın cehennem...
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz bir ve bütün olmadığımız sürece bizi hem öldürtür ve öksürürsünüz hemde yalandan yasımızı tutar acımızı paylaşırsınız. Allahım sen bize birlik ve huzur nasip eyle. ÂMÎN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'