Aliyev'den Tahran Büyükelçiliğine saldırı hakkında ilk açıklama: Kabul edilemez

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Tahran Büyükelçiliğine saldırının bir an önce soruşturulması ve teröristlerin cezalandırılmasını talep ederek, “Diplomatik misyonlara terör saldırısı kabul edilemez" dedi.

GİRİŞ 27.01.2023 12:08 GÜNCELLEME 27.01.2023 13:03
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne gerçekleştirilen silahlı saldırıyı kınayarak, "Diplomatik misyonlara terör saldırısı kabul edilemez” dedi.

ALİYEV'DEN AÇIKLAMA

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne yönelik silahlı saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından kınama mesajı paylaştı.
Cumhurbaşkanı Aliyev, hayatını kaybeden güvenlik görevlisinin yakınlarına başsağlığı dileyerek, "Bugün Tahran Büyükelçiliğimize yönelik gerçekleştirilen terör eylemini şiddetle kınıyorum. Büyükelçilik ve elçilik çalışanlarının güvenliğini sağlarken şehit olan Orhan Askerov'un ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu terör eyleminin bir an önce araştırılmasını ve teröristlerin cezalandırılmasını talep ediyoruz. Diplomatik misyonlara terör saldırısı kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

SALDIRI NASIL OLDU?

Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliği, kimliği açıklanmayan silahlı bir kişi tarafından saldırıya uğradı. Yerel saatle 08.30 sıralarında gerçekleştirilen saldırı sonucu büyükelçiliğin güvenlik müdürü Orhan Askerov hayatını kaybetti, 2 güvenlik görevlisin ise saldırıyı engellemeye çalışırken yaralandı. Saldırgan ise İran güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınırken, saldırıya ilişkin soruşturma sürüyor.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 12
  • Murat44 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir anda ne olduysa azerbaycan ve israilde saldırı oluyor.İran bunu bilerek yapıyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Oyun oyun... Sükûnet..
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Cia kokuyor iran ile azerbaycani kapistirip türkiyeyi de savasa sokmak ayni rusyada oldugu gibi bir tasla iki kus vurmak türkiye terörle mücadeleyi artirmali
    Cevapla
  • MiSaFiR 1 yıl önce Şikayet Et
    İSRAİL'i gözardı etmeyin : ABD'nin Ukrayna'ya yaptığının aynısını, İsrail de Azerbaycan'a yapmak isteyebilir !!! Yani İsrail, İran ile mücadele için Azerbaycan'ı KULLANMAK isteyebilir !!!
    Cevapla
  • segezekten 1 yıl önce Şikayet Et
    iran-azerbeycan savaşirsa ermenistan arkadan saldırır...! tedhiş terörle başlatmak,savaştırma kimin işine yarar
    Cevapla
  • MiSaFiR 1 yıl önce Şikayet Et
    biz de gereğini yaparız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi'nin yıllık getirisi 600 milyar dolar! 'Ticarete yeni nefes borusu'
Troller insanlıktan çıktı: İBB çukurunda ölen çocuk için Ekşi Sözlük'te iğrenç yorumlar