Arap ve İslam ülkelerine 'büyükelçileri çekin' çağrısı

Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh Yusuf Ebu Sinine, Kur'an-ı Kerim'i yakmanın İslam'a ve Müslümanlara yönelik bir "nefret" ifadesi olduğunu ve bu saldırılara karşı Müslüman ülkelerin somut adımlar atması gerektiğini söyledi.

Arap ve İslam ülkelerine 'büyükelçileri çekin' çağrısı
Arap ve İslam ülkelerine 'büyükelçileri çekin' çağrısı
GİRİŞ 27.01.2023 18:19 GÜNCELLEME 27.01.2023 18:20
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Ebu Sinine, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kur'an-ı Kerim'in Müslümanların kalbinde baki olduğunu vurgulayarak, Arap ve İslam ülkelerine "bu tür saldırıların yapıldığı ülkelerdeki büyükelçilerini çekmeleri" çağrısında bulundu.

Mescid-i Aksa İmam Hatibi, "Kur'an-ı Kerim, Allah'ın kelamıdır, ona düşmanlık eden, alemlerin Rabbi'ne düşmanlık eder. Kur'an-ı Kerim'i yakan bazı kimseler, ondan önce kendilerini yakıyorlar." ifadesini kullandı.

"Kur'an-ı Kerim'i yakmak, İslam'a ve Müslümanlara karşı düşmanlığın apaçık göstergesidir." diyen Ebu Sinine, geçmişte olduğu gibi bugün de özellikle İslam'a saldırıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Geçmişten günümüze, İslam düşmanları hala Müslümanlarla, İslam'la ve Nebi ile savaş halindeler. Bazen Peygamberimize saldırıyorlar bazen de Kur'an-ı Kerim'e."

- Kur'an-ı Kerim'in sahifelerini yakabilirler onu koruyan kalpleri değil

Ebu Sinine, Kur'an-ı Kerim'in korunduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

"Kur'an-ı Kerim; Allah'ın sözü, Müslümanların anayasasıdır ve kıyamete kadar baki kalacaktır. Onun sahifelerini yaksalar bile Kur'an-ı Kerim'i içinde toplayan ve koruyan kalpleri yakamazlar. Çünkü Kur'an-ı Kerim Müslümanların kalbindedir. Eğer Müslüman ülkelere bakarsanız, yüzbinlerce hafız görürsünüz. Kur'an-ı Kerim Allah'ın kelamıdır, o değişmez, tahrif edilemez. Müslümanların kalplerinde ve dillerinde ebedi kalacaktır. Bunun en büyük delili de Müslümanların namazlarında onu ezbere okumasıdır."

- "Bu saldırılar demokrasi değil, Müslümanlara karşı kin ve düşmanlıktır"

Ebu Sinine ayrıca İsveç, Hollanda ve Danimarka gibi ülkelerin, aşırılık yanlısı bağnaz kişilerin Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılarına izin vermesini kınadı.

Saldırıların demokrasiyle alakası olmadığını vurgulayan Ebu Sinine, "Maalesef bu Kur'an-ı Kerim'i yakan insanlar, ülkelerinden resmi izin aldılar. Bunlar bağnaz insanlar ve ne yazık ki bazı hükümetler bu tür saldırılara demokrasi adı altında izin veriyor. Ancak bu demokrasi değil, yeryüzündeki tüm Müslümanlara karşı kin ve düşmanlıktır." değerlendirmesinde bulundu.

Ebu Sinine, saldırıların kutsal kitaba zarar veremeyeceğine işaret ederek, "Biz onlara Kur'an-ı Kerim'in Müslümanların kalbinde, namazlarında, dualarında ebedi kalacağını söylüyoruz. Kur'an-ı Kerim, insanın Rabbi ile olan bağıdır ve insan ancak onu okuyarak Allah'ın huzuruna çıkar." dedi.

- Arap ve İslam ülkelerine "büyükelçilerini çekmeleri" çağrısı

Ebu Sinine, kutsala yapılan saldırılara karşı Birleşmiş Milletler (BM) ile BM Güvenlik Konseyi'nin sessizliğini kınadı ve onlardan bir faydanın gelmeyeceğini söyledi.

Müslüman ülkelere hitaben Ebu Sinine, "Arap ve İslam ülkeleri, bu tür saldırıların yapıldığı ülkelerdeki büyükelçi ve üst düzey yetkililerini çekme gibi sahada pratik adımlar atmalı. Arap ve İslam ülkeleri kınamakla yetiniyor ancak onlardan beklenen düşmanlık seviyesinde adımlar atmaktır." ifadelerini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • Bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk Elçiliği önünde Kur an yakılmasını ifade özgürlüğü diye koruyan izin veren isveç İsrail elçiliği önündde tevrat yakılmasını NEFRET SUÇU diye yasaklamış - Hala avrupayı özgürlükler ifade hürriyeti savunan yerler diye savunan dangalak kaldıysa buna ne diyecek
    Cevapla
  • Hacı Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu feraseti adı müslüman olan bir ülke göstersin dişimi kırarım.
    Cevapla
  • Hacı Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Bugün cuma namazından önce imam çok güzel bir soru sordu cemaate.Allah için canınızı verir misiniz dedi bir kaç kişi evet dedi imam da sabah namazına gelmeyen Allah için nasıl can verecek dedi çok güzel bir cümle.Burdan atıp tutarız Allah için birşey yapalım denildiğnde tabana kuvvet.Müslümanların hali bu maalesef.Ülkede namaz kılanların oranı sadece %9 muş bunu da yeni öğrendim.
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Bütün müslüman ülkeler ortak hareket ederek hangi AB ülkesinde bizim inançlarımıza saygısızlık yapılıuorsa o ulkelerle tüm diplomatik ilişkıleri kesmeleri gerekiyor.
    Cevapla
  • Fenerbahçe 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahım beni affetsin Demekki neymiş Allah yolunda cıhat eden cennetlik cennetlik diyen herkes ölümdemden korkuyor müslümanım diyen müslümanlıgımız nerde eger bu imanın dedigi gibi bir şeyler yapılmazsa inşallah yapılır yoksa süslüman gibi gezeriz buda demek oluyorki müslümanız ama imanımız zayıf adamlar petrol için neler yapıyor hemfe yanı başımızda gözümüzün önünde haydi önce ellerinden petrolleri almakla başlayalım güçlü ve müslümanım diyen arap ülkeleri dilim döndügünce yazdım yanlışım varsa özür dilerim gerisini siz tamalayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadınların futbol maçında kavga çıktı! 7 kişi yaralandı...
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!