Papa'dan Türkiye'nin Ukrayna Savaşı'ndaki arabulucu rolüne övgü: Çok iyi işler yaptılar

Papa Franciscus Türkiye'nin Ukrayna-Rusya savaşındaki arabulucu rolüne övgüler yağdırdı. Franciscus "Türkler diyalog ve barış ortamı oluşturma açısından çok iyi işler yaptılar." ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 27.01.2023 17:15 GÜNCELLEME 27.01.2023 18:00
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Katolik dünyasının ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus AP haber ajansına verdiği röportajda Türkiye'nin Ukrayna-Rusya savaşındaki arabulucu rolüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ARABULUCU ROLÜNE ÖVGÜ

Franciscus, Türkiye'nin Ukrayna'ya yönelik yardımları konusunda iyi bir iş çıkardığını belirterek, "Deniz trafiğinin tahıl ihracatına açılması bu sayede gerçekleşti. Rusya'nın Ukrayna'daki Karadeniz limanlarına uyguladığı aylar süren blokajın ardından iki ülke arasında yaz aylarında tahıl ihracatı anlaşması imzalandı. Bu süreç Türkiye ile Birleşmiş Milletlerin ara buluculuğunda yürütüldü." ifadelerini kullandı.

"TÜRKLER ÇOK İYİ İŞLER YAPTILAR"

Ukrayna ile Rusya arasındaki esir değişimi çabalarına da değinen Franciscus, "Türkler diyalog ve barış ortamı oluşturma açısından çok iyi işler yaptılar." değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Franciscus, Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi'ne, Türkiye'nin göstermiş olduğu çabalardan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türk makamlarına şükranlarını iletmesini istedi.

TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI

Mayıs ayında başlayan müzakereler sonucunda, Rusya ve Ukrayna, Türkiye ve BM ile 22 Temmuz’da ayrı ayrı anlaşmalar imzalamış ve Karadeniz’de oluşturulan koridor üzerinden tahıl ihracatı başlamıştı Tahıl koridoru anlaşması tüm dünya basınında konuşulmuş ve "Türkiye'nin diplomatik zaferi" olarak ilan edilmişti.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 48
  • Dadaş Yorgun. 1 yıl önce Şikayet Et
    Gavur papa bile anladıda bizdeki gavurlar hala inatlaßıyorlar Rabbim ıslah eylesin amin...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    omer gunaydin der ki ; papanin bu iki yuzlu demecine inanmayin...iclerinde tarihi aci var ta ki bizi kendileri gibi gavur yapana kadar ( Allah C.C buyurdu) onun icin yemezler papa efendi....
    Cevapla
  • Kroo 1 yıl önce Şikayet Et
    Kuran yapıldıkca bilsin ki bizde papayi yakacağız. Siz hala bunu anlamadinizmi?
    Cevapla
  • AdiL 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu konu bayatladı! Papa'nın bu bayatlamış açıklamalarına lüzum yok. Şovlar yapıp Kuran'ı Kerim yakarak türk milleti ve müslüman alemini tahrik eden devlet ve kişiler hakkında ne diyor ve engellemek için ne yapmış bunlar önemli!
    Cevapla
  • Sereflikochisarli 1 yıl önce Şikayet Et
    Cok sukur gercekleri soyluye bildi papa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?