ABD'den Türkiye, İsveç ve Finlandiya açıklaması! Ukrayna'ya F-16 cevabı

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İsveç, Finlandiya ve Türkiye arasındaki görüşmelere müdahil olmadıklarını, anlaşmazlıkların bu üç ülke arasında çözülmesi gerektiğini söyledi.

ABD'den Türkiye, İsveç ve Finlandiya açıklaması! Ukrayna'ya F-16 cevabı
ABD'den Türkiye, İsveç ve Finlandiya açıklaması! Ukrayna'ya F-16 cevabı
GİRİŞ 27.01.2023 22:55 GÜNCELLEME 27.01.2023 23:45
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kirby, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliklerini güçlü bir biçimde desteklediklerini ancak diğer taraftan Türkiye ile yaşanan anlaşmazlıkların bu üç ülke arasında halledilmesi gerektiğini savundu.

Kirby, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelikleri konusundaki endişelerinin farkında olduklarını belirterek, bu husustaki müzakerelerin sürdürülmesi gerektiğinin altını çizdi.



İSRAİL-FİLİSTİN GERGİNLİĞİ

İsrail ile Filistin arasında son dönemde artan gerginliğe de değinen Kirby, İsrail'in operasyonları sırasında sivillerin hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduklarını aktararak, "Gerilimin daha da tırmanmasına neden olan her türlü eylemi kınıyoruz." dedi.

Kirby, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Orta Doğu turu kapsamında Batı Şeria'ya gerçekleştirdiği ziyarette bölgede tansiyonun düşürülmesi yönünde de görüşmeler yapacağını kaydetti.

UKRAYNA'NIN F-16 TALEBİ

Ukrayna'nın F-16 taleplerine ilişkin bir soruya ise Kirby, Ukraynalıların kendilerini savunmak için böyle bir taleplerinin bulunmasının sürpriz olmadığını ifade etti. "Onları bu konuda suçlayamazsınız." diyen Kirby, yeni bir yardıma ilişkin duyuracak bir bilginin olmadığını söyledi.

Kirby ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya-Ukrayna savaşının yıl dönümü 24 Şubat'ta Ukrayna'yı ziyaret edebileceğine ilişkin haberlerle ilgili ise Başkan'ın ziyaret takvimiyle ilgili bilgi veremeyeceğini aktardı.

Rusya'nın Afganistan'daki Taliban yönetiminden ABD'nin işgal sonrası bıraktığı silahları almak istediğine yönelik soru üzerine ise Kirby, bunu doğrulayacak bir bilgiye sahip olmadıklarını belirtti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 56
  • osmanoğlu2023 1 yıl önce Şikayet Et
    başteörist abd kendine göre hesapları sıralıyor... aslında hiçbir ülke onu ilgilendirmiyor çünkü nekadar kaos ve anarşi olursa yeryüzünde okadar silah satılacağı anlamına gelirki abd bundan feragat edemez!
    Cevapla
  • emins 1 yıl önce Şikayet Et
    bu üç ülke arasında halledilmesi gerektiğini savundu....abd istemiyor anlaşıldı
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Altılı ganyan olsaydı emrederdiler. Çünkü; onlar Amerika'nın emrindeler.
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Her şeye burnunuzu sokuyordunuz ama
    Cevapla
  • Ayân 1 yıl önce Şikayet Et
    Uçaklarınız sizin olsun ,Onurumuz bizim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda sıkı tedbir dönemi: Sert frenle tasarruf
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!