Sosyal medyada gündem olmuştu! Ukrayna'dan İstiklal Marşı açıklaması!

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği, son günlerde sosyal medyada yer aldığı belirtilen bir 'Ukraynalı’nın okulda İstiklal Marşı'nın seslendirilmesiyle ilgili iddialarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Sosyal medyada gündem olmuştu! Ukrayna'dan İstiklal Marşı açıklaması!
Sosyal medyada gündem olmuştu! Ukrayna'dan İstiklal Marşı açıklaması!
GİRİŞ 27.01.2023 23:42 GÜNCELLEME 27.01.2023 23:42
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu tür provokatif yayınların Türk ve Ukrayna halkı arasında nifak oluşturmak için Ukraynalıları itibarsızlaştırmaya yönelik olabileceği vurgulanarak, "Son günlerde internette Türkiye'de yaşayan Ukraynalılara gölge düşüren aynı konuda çeşitli 'hikayeler' anlatan yayınlar çıkmaya başladı. Bu yayınların birincil kaynakları genellikle sosyal ağlarda özel olarak oluşturulmuş hesaplardır ve bazı kişiler tarafından toplanıp sosyal medyada yayınlandı. Aynı zamanda, bu 'hikayeler', doğrulukları konusunda şüphe uyandıran somut kanıtlar içermemektedir. Her halükarda Ukrayna tarafı, bir 'Ukraynalı'nın okulda İstiklal Marşı'nın seslendirilmesiyle ilgili iddia edilen şikayetleri gibi bu tür eylemleri kabul edilemez buluyor. Buna karşılık, Türkiye'de yaşayan Ukraynalıların büyük çoğunluğunun yasalara saygılı, arkadaş canlısı ve hoşgörülü olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurallarına, geleneklerine ve yaşam tarzına saygı duyduğunu vurgulamak isteriz. Son haftalarda genel bilgiler içeren bu tür provokatif yayınların sistematik olarak yayınlanması dikkate alındığında, Türk ve Ukrayna halkları arasında nifak yaratmak için Ukraynalıları itibarsızlaştırmaya yönelik olabilir" denildi.

Yapılan açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

"Olayı açıklığa kavuşturmak için Büyükelçilik, Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine resmi bir başvuruda bulunmayı planlıyor. Ayrıca, Ukraynalıların Ruslarla özdeşleştirildiği bazı ifadelerin de altını çizmek isteriz. Yurt dışına giden Ukraynalıların büyük çoğunluğu, şu anda kocaları ve oğulları Ukrayna'yı Rus emperyalizmine karşı savunan kadınlar, çocuklar ve yaşlılardan oluşmaktadır. Bu savaşı başlatan ve makul bir tepki alan Ruslar, şimdi seferberlikten kaçmaya çalışırken, Rusya'dan kaçıyor ve sözde 'Rus dünyasını' diğer halklara dayatmaktadır.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna halkı bizim dostumuz
    Cevapla
  • Dervaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Rus istihbaratı nin işidir hemen kanmayın
    Cevapla
  • abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Rus emperyalizmi mı. şu olaya biraz farklı bakmaya çalışın. savaşın sorumlusu ukraynadir. natoya girme ısrarı dir. ne yapsın Rusya abd üssü nün sınırına gelmesini mı beklesin. emperyal olan abd dir. NATO ayağına bütün dünyayı sardı. sorun bu.
    Cevapla
  • Arkın 1 yıl önce Şikayet Et
    O zaman putin amcan zelenskinin ilk teklifini kabul edip nato defterini kapatacaktı. Ver kırımı nato defteri sonsuza dek kapansın dedi. Kırım da dahil luhanks donetst dombass i da alıyorum ne demek ülkenin bütün gelir kaynaklarını alıyorum demek. Kusura bakma ama suclu putin ve rusyadir. Silahsız sivilleri öldürmek kolaydır
    Cevapla
  • Vural ergun 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusiya siyah ilan abd beyaz ilan , sonucta ikuside yilan
    Cevapla
  • Karamanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    o çocuğuğu ve onun gibi nicelerini bağrına basan güzel ülkemde onlarda ahdi vefa göstererek Şanlı Marşımızı okumuşsa ne olmuş, biz mazlumları bağrımıza basmaya devam edeceğiz onlarda Marşımızı okumaya devam edeceklerdir bu böyle biline
    Cevapla
  • Kemalettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Atarlar dostum atarlar öyle iftiralar atarlarki şalırırsın ben ukraynalılar kadar dürüst millet ilk 5 e girerler görmedim hele o güzelim tatlı çocuklar mükemmel rus şeytanları iftira atmıştır algı oyunu bunlar
    Cevapla
  • DursunDursu 1 yıl önce Şikayet Et
    Tam bir mafya çeteleri sen kimi kandırıyorsun bir iki tane gördün diye aldanma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'