İşgalci İsrail Doğu Kudüs'te 13 yaşındaki çocuğu gözaltına aldı

Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'nde 2 kişinin yaralandığı saldırının ardından 13 yaşındaki bir çocuk gözaltına alındı.

İşgalci İsrail Doğu Kudüs'te 13 yaşındaki çocuğu gözaltına aldı
İşgalci İsrail Doğu Kudüs'te 13 yaşındaki çocuğu gözaltına aldı
GİRİŞ 28.01.2023 18:40 GÜNCELLEME 28.01.2023 18:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'nde İsrailli yerleşimcilere yapılan saldırıda yeni bir gelişme yaşandı. Polis tarafından yapılan açıklamada, bir baba ile oğlunun yaralandığı olayda 13 yaşındaki bir çocuğun gözaltına alındığı belirtildi. Saldırıyı düzenlemekle suçlanan 13 yaşındaki Muhammed Alivat'ın ailesi ise, oğullarını savunarak olayla bir ilgisi bulunmadığını belirtti. Alivat'ın abisi, kardeşinin arkadaşına gitmek üzere yolda olduğunu ve saldırı anında tesadüfen olay yerinde bulunduğunu söyleyerek, "Kardeşim bu yaşta nereden silah bulsun?" dedi.

Öte yandan İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Kudüs'te meydana gelen 2 saldırının ardından Batı Şeria'daki güvenliğin artırılacağı aktarıldı.

SALDIRININ ARDINDAN 42 KIŞI GÖZALTINA ALINMIŞTI

İsrail polisinin dün akşam Doğu Kudüs'teki Neve Yaakov Mahallesi'nde bulunan sinagogda gerçekleştirilen ve 7 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin soruşturması kapsamında 21 yaşındaki saldırganın kimliğinin Hayri Alkam olduğu bilgisi paylaşılmıştı. Alkam'ın Doğu Kudüs'te kalıcı oturum statüsünde olduğu aktarılmıştı. Saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Alkam'ın ailesi ve yakınlarından 42 kişinin gözaltına alındığı bildirilmişti.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Siyonistler katiamlarla, göz altılarla, Filistinlilerin evlerini yıkmak, arazilerini gasp etmekle yıldırma, yok etme politikası izliyor. İslam ülkelerinin yöneticilerinden çıt yok. Filistinliler gruplaşmış haldeler. Bu zülum nasıl bitecek acaba?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bombalı saldırı hazırlığındaki DEAŞ'lı yakalandı
Başkan Erdoğan o tarihi bekliyor! 'Rapor' gelince...