Boris Johnson: Putin beni füzeyle tehdit etti

İngiltere'nin eski başbakanı Boris Johnson Ukrayna'nın işgali öncesinde, Putin'in kendisini füze saldırısıyla tehdit ettiğini söyledi

Boris Johnson: Putin beni füzeyle tehdit etti
Boris Johnson: Putin beni füzeyle tehdit etti
GİRİŞ 30.01.2023 10:18 GÜNCELLEME 30.01.2023 11:05
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İngiltere'nin eski başbakanı Boris Johnson'dan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ilgili çarpıcı bir açıklama geldi. İkili arasında geçen ilginç bir diyalog Putin'in dünya liderleriyle etkileşimlerini inceleyen bir BBC belgeselinde ortaya çıktı.

JOHNSON İŞGALDEN CAYDIRMAYA ÇALIŞTI

İddiaya göre Johnson gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Putin'i Ukrayna'yı işgal etmenin Batı yaptırımlarına ve Rusya sınırlarında daha fazla NATO askerine yol açacağı konusunda uyardı. Ayrıca Putin'e Ukrayna'nın "öngörülebilir gelecekte" NATO'ya katılmayacağını söyleyerek Rus askeri harekâtını caydırmaya çalıştı.

PUTİN'DEN OLUMSUZ YANIT

Putin ise bu çağrılara olumsuz yanıt verdi.

"Bir noktada beni tehdit etti ve neşeli bir biçimde 'Boris, seni incitmek istemiyorum ama bir füzeyle bu sadece bir dakika sürer' dedi"

BBC belgeseli Putin vs. Batı'da yer alan iddialara göre, 11 Şubat'ta Savunma Bakanı Ben Wallace, Rus mevkidaşı Sergey Şoygu ile görüşmek için Moskova'ya uçtu.Wallace'ın Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmeyeceğine dair güvence alarak ayrıldığı, ancak her iki tarafın da bunun bir yalan olduğunu bildiği ifade edildi.

Bunu zorbalık veya güç gösterisi olarak tanımlayan Wallace, Rusya ile yaptığı görüşmeyle ilgili, "Sana yalan söyleyeceğim, yalan söylediğimi biliyorsun ve yalan söylediğimi bildiğini biliyorum ve sana yine de yalan söyleyeceğim. Bunun bir tür güç gösterisiyle ilgili olduğunu düşünüyorum" dedi.

 

 

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ile dabs etmek veya oynamak okadar kolaymı zanettiniz..
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    100 senedir İngiltere ve yandaşları dünyada istedikleri gibi at oynattılar yalanın algının darbelerin kaosun filmlerin yangınların her türlü olumsuzlukların arkasında bunlar var sebep çalmak sömürmek silah satmak. birileri bunlara dur demesi lazımdı... Zalimin zulmü varsa mazlumun Allahı vardır
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    putin haklidir
    Cevapla
  • Morelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne diyecekti isabetli bir tehtit ingiltere burnunu herseye sokarsa olacagi bu aslinda putin avrupanin uzerinden fuze firlatmasi lazim inanin avrupanin tamami faregibi topraga gomulurler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam